Yang disayangi

Thursday, May 6, 2010

tutorial buang word verification dalam belog ..;))

Assalamualaikum....




kali ni nak ajar bagi sesiapa yang masih tak tahu. 'WORD VERIFICATION'


word verification ni biasanya berlaku pada pengguna baru blogger, tapi tak jugak sebab blogger yang dah berabad berbelog pun masih tak perasan word verification masih wujud di blog mereka. tapi mungkin ada sesetengah suka pasang word verification, bak kata mereka 'jaga keselamatan blog , hehe :)


korang tahu tak apa menda  word verification tu??


ni contohnya
::
::
::



agak-agak belog korang ada tak??
kalau korang kompius..
jom check sama ada ke tak..;)

klik pic tuk tumbesaran k..;DD

setting>>comment




ok..pastu scroll ke bawah cari macam yang bawah ni


pilih::NO 


k..da siap...(^^)


dengan cara ni..belog korang mudah orang nak mengomen..




hikhikhikihikkk ~ ketawa sengal