Yang disayangi

Monday, October 3, 2011

pemergianmu tiada pengganti... :'(

assalamualaikum semua warga blogger dan non-blogger.. :)

dah lama aku tak post entry...
mungkin buzy dengan final test..
sempat online facebook je... (~~ ,)
sekarang cuti sem..so,untuk sebulan lebih ni..aku nak aktif semula berbelog......
hope member2 blogger yang aku kenal dulu masih sudi singgah blog usang aku ni....=)

berbalik kepada tajuk aku ni....
aku nak share story pasal member classmate aku , hasnizawati ( fb )
meninggal 2hari sebelum last paper final test.....



sehari sebelum arwah meninggalkan kami semua..
malam tu aku sempat berborak ,bergurau senda dengan dia...
dia pesan n adalah nasihat sikit dekat aku suruh ambik borang awal kat pejabat kolej....

then esoknya...

aku tahu dia meninggal sebab lemas di air terjun jeram linang,,
berdekatan dengan uitm kitaorang ..='(

kalau ikutkan memang aku pun ada plan nak pergi sana...
tapi kebetulan plak aku ada hal haritu..

mungkin Allah lebih menyayanginya....
semoga rohnya dicucuri rahmat...
pemergianmu tiada penggantiii...

blog afiqfaisal ===> masih lagi terkilan..



pesanan :"walau secetek mana air itu,,bawalah pelampung untuk mandi.... >_< "





entry berkaitan :


Thursday, September 8, 2011

adakah ini dinamakan kejutan budaya ??

dah lama menda ni terbuku kat hati...tak salah kalau aku nak share kan......mungkin entry kali ni agak panjang dan membosankan..tapi takpe laah...siapa sudi baca teruskan membaca..:) aku amat menghargai korang semua...entri kali ni mungkin lebih kepada luahan hati...

semasa aku menaip entri ni..serius aku rasa nak menjerit je....takde siapa yang tahu hati orang kan...entah kenapa semakin hari aku duduk di sini semakin aku tertekan.....bila aku bangun je dari tidur setiap pagi..aku jadi terus tak bersemangat....

aku sekolah asrama dari tahun 5 hingga form5.. ( 7tahun )
tak terdedah dengan menda- mende alah ~ hp, laptop

semasa sekolah DULU !
a ) handset dilarang bawa ( so msg2 no way ! )
b ) laptop takde ( so kalau nak online kena pergi makmal komputer je , tu pon online curik -curik )
c ) ada seorang member yang suka tegur aku direct je ( serius ! aku suka bila aku ditegur orang )
d ) aku paling pantang orang tak solat ! aku akan tegur direct je terutama junior
e ) geng aku ada 7orang ! antaranya rajin study ( so aku jenis mengikut )
f ) selalu datang kelas awal ( buat revision dulu sebelum ada kelas tambahan )
g ) selalu bangun awal time hujung minggu ( aku pengawas ,banyak kerja kena setel )
h ) rapat dengan cikgu ( suka bertanya kalau tak paham )

semasa di uitm SEKARANG !
a ) handset sentiasa ada dalam poket ( bila - bila masa kalau bosan aku nak bermsg je ) =="
b ) laptop ada ( 24 jam nak online ) xpon tengok cerita .....banyak kerja terbengkalai !
c ) dekat sini takde member nak tegur kalau aku buat salah sikit...errmm !
d ) solat sini macam takde siapa nak tegur..solat bagi ??? macam kerja sambilan..mula2 aku full je solat..makin lama makin rompong ! aku terikut...
e) geng aku disini bercintan cintun, aku terikut ==" ( to : my dearest geng ~maaf kalau anda terbaca )
f ) selalu datang lambat ke kelas terutama kelas pagi sebab bangun lewat ...
g ) assignment banyak terbengkalai ( buat kerja last minit )
h ) tak rapat dengan lecturer ( ermmm ! )

mungkin banyak lagi..ermm....

aku bukan nak buka aib sendiri or sesiapa..aku tak tag nama sesiapa pun kan.....
.tapi aku memerlukan nasihat seseorang.......aku sedih kalau mak ayah aku tahu...serius sedih..

setiap masa aku nak berubah jadi seperti AMNI DAHULU ....bukan AMNI SEKARANG !
tapi siapalah aku.....tak berdaya mengubah diri bersendirian tanpa nasihat- nasihat...keadaan sekeliling aku tak dapat beri bantuan pada aku...

saya sangat - sangat  kecewa  ! (╯︵╰,)





Wednesday, August 24, 2011

UITM MACHANG best ? mestilah best sangat - sangat =]

woooooo.... !
baca tajuk entry pon orang dah tahu aku gedikX ! okeh tutup mulut ..xD

yehaaa ! harini uitm machangster dah start cuti raya...
so boleh laa aku aktif sekejap berbelog...
rindu nak BLOGWALKING | KOMEN | FOLOW | MENGGEDIK |

bila aku fikir2 balik...hayaaaa !takde topik nak story woOO...
aduuiii..so bantai r nak citer pasal UITM...
sebab bila aku check STATS blog aku..banyak view pasal entry uitm machang..
ops ! lupa...second intake dah boleh check..
so mesti yang dapat UITM MACHANG nak tahu suasana di sini kan kan kan kan??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
okeh...let's story ..:]
gambar bawah ni pemandangan dari luar UITM...time aku snap gambar ni,aku berada dekat laluan utama masuk ke uitm..nampak tak kat tepi kanan gambar tu..tulahh pintu gerbang uitm machang..
cntik kan? kan? kan?

so,bangunan-bangunan yang korang nampak tu bukan nye bangunan kelas or kuliah ke hape..tapi tu semua bangunan - bangunan kolej lelaki...dari luar uitm pon boleh skodeng taw bangunan-bangunan dalam uitm machang ni...maklumlaaaa...atas bukit...=] 

tapi kalau bangunan kolej perempuan memang tak nampak dari sini...
memang jauh terceruk atas bukit sana tu...
:: snap by amny's nokia 3310 ::


okeh ! gambar bawah ni pulak..gambarsalah sebuah kolej lelaki dari jarak yang dekat....
waaaahh !! besar rupanyaa..hari ni baru aku perasan..=]

::sumber  google::

gambar bawah ni pulak aku snap time aku naik helikopter ! ok tipu je...
haaa.. ! nampak x pemandangan dekat sekitar uitm...berbukit bukau kan....
suhu dekat sini lebih sejuk dari cameron highland ! so kena pakai sweater selalu ! <--okeh tipu lagi..xDD

::sumber  google::

yang bawah ni pulak...time pagi2 buta sekitar pukul 7 pagi...kabus memang tebal...
tapi ada masa je lahh...bukan selalu macamni...time aku snap ni...time sebelum aku bersiap nak pergi kelas...dari bilik aku..woooo ! memang tak nampak terus kan kan kan???

:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

 ni permandangan dari bilik aku gak tapi time malam....
maaflahh hanset buruk aku time malam gambar tak ok...ihhihihih..=DD
cantik kaannn ! puji la sikit......
ops lupa nak bagitahu...bangunan yang terang benderang tu...
semua bangunan kolej perempuan..
besar kan kan??
:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

and the last picture ~~
 kolej yang aku duduk sekarang ni...
kolej yang agak jauh dari kolej2 lain...tapi jangan risau laahh..
sebab kolej ni paling best..serba baru...=]
dan paling dekat dengan padang..
boleh la setiap petang skodeng budak lelaki main bola..ahhaha
:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

okeh laa....letih aku menaip...
maklum laaa aku bukan jenis rajin menaip..ehhehe
nak tengok lagi gambar uitm machang boleh klik yang bawah ni...=]


thanx u sebab sudi singgah dan baca..:)


p/s ~ blogwaling | blogmaking  | blogrunning :]

Sunday, August 21, 2011

trauma disamun !!





> rosma , shima  , nurul  , amni , wawa , jeni <





18 OGOS 2011 ! tarikh  yang betol-betol buat aku gerun ....

18OGOS 2011 (khamis) , 8 MALAM 
>lepas berbuka sorang roomate aku cadang ke wakaf cheyeh..
>sorang roomate aku tak dapat ikut sebab parent tak bagi permission..
>(decide) ~6orang pergi bersama ( roomate aku dan roomate mmber aku )
>machang ----> wakaf che yeh ( 40minit ) naik 'tenggiling' ~van uitm ( 10.15 malam)
>pukul 11 malam sampai w.cheyeh...
>keluarkan duit dekat bank...
>berpecah...3orang ke lain dan 3orang lain ke tempat lain...
>pukul 2pagi jumpa semula..decide nak check in hotel dekat situ
> konon2 nak jimat kos,tak jadi checkin hotel,so pergi stay dekat McD seberang jalan dari w.cheyeh
>bersahur di McD

19 OGOS 2011
>pukul 6pagi,MacD tutup...
>3orang bergerak ke 7eleven~ cari tpup / 3orang lagi temasuk aku masih di MacD
>aku dan 2orang lagi baru nak bergerak ke 7e tapi yang 3 orang tu dah takde..
>3orang tu ada dekat belakang Shell...


time dekat Shell ni bermula ceritanya....time aku baru sampai,aku baru je nak masuk toilet dekat shell tu tapi aku bertembung dengan jantan...jantan tu masuk toilet perempuan...pelik plak aku..padahal toilet lelaki lagi besar dan lagi ok dari toilet perempuan dekat situ..terus mati mood aku nak masuk toilet..aku terus pergi dekat geng2 aku tu...aku ajak cari surau untuk solat..tiba2,,jantan tadi keluar,tapi dia xberganjak dari tempat kitorang tu...jantan tu ada tanya kitorang..'akak nak pergi mana ni?'tapi kitorang senyap jee..mula tak sedap hati....jantan tu call member dia..aku terdengar dia cakap.." weh,,datang sini cepat weh..tayar motor aku pancit laaa....."kitorang terus cepat2 pergi dari situ...then pergi tanya seorang pekerja shell dekat mana masjid terdekat...on the way ke masjid tu..ada sebuah lori dan sebuah kereta wira lalu sebelah kitorang beberapa kali...lalu tapi macam menghimpit ke kami...rasanya jalan tu dah habis lebar dahh..

bila dah sampai masjid tu..rasa lega sikit,orang masjid tengah solat SUBUH memang ramai..sampai terkeluar saf..syukur sangat time tu...2orang member aku dah start lending nak tidur sekejap..yang lain duk tengok barang yang diorang beli tu....aku tegur member aku yang lending nak tidur tu ,jangan tidur kat sini..nanti orang masjid cakap apa plak....tapi tiba2 salah seorang member aku (nurul ) yang lending tu bangun mengejut dengan muka yang pucat terus capai beg dan terus peluk beg die tu..macam nak cakap something kat ktrang tapi macm xlepas ..(rupanya dia dah nampak penyamun tu duk mengintai dari tiang masjid).secara drastik aku pandang tempat dia pandang tu..tapi belum sempat buat apa2,,kami diterjah seorang jantan yang kami jumpa dekat Shell tadi tu dengan bersenjata pisau mengacu ke muka kami....sambil tangan mengambil beg AKU ! dan menarik sebuah beg lagi dari member aku(jeni) yang syok tidur atas beg tu..yang lain semua kaku...aku drastik bangun dan terus berlari masuk saff orang yang sedang solat tu ( tahiyat akhir )..bising tak terkata laahh..member aku yang tersentak dari tidur tu menarik balik beg dia dari tangan penyamun tu,,tapi penyamun tu tarik balik sambil pisau mengacu ke perut member aku(jeni)...serius,aku fikir mati time tu..time tu lahh aku nampak penyamun tu lari...yang mengejutkan aku,,salah seorang member aku (Jeni ) mengejar penyamun tu.....aku dengar member aku (shima ) cakap dekat member aku (wawa) sorang lagi ...." wawa,,,jeniiii tuu.....!!"....aku serta merta kejar member aku (jeni ), serius,,aku risau gila kalau terjadi apa2 dekat jeni..tangga masjid pon aku rasa macam tak wujud dah..main terbang jee..nasib baik aku sempat kejar jeni....aku sayangkan nyawa dari barang2 semua tu..aku dan yang lain jerit dekat orang masjid mintak tolong...tapi diorang macam tak paham dengan situasi sebenar...lepas tu baru lah bertindak..tapi dah terlambat...jantan penyamun tu dah naik kereta...kereta yang aku jumpa sebelum kami sampai masjid tadi....2beg jadi magsa..yang lain selamat...biarlah duit dan barang d

end story~~

aku malas menaip dah...

aku tahu ,semua tu salah kami...keluar malam....habis kena membebel..terima je laahh..tapi paling tak bestnya..belum sempat kitorang sampai ke UiTM...cerita ni dah sebar meluas sampai ke lelaki...hayooo =="
tak tahu siapa jadi agen penyebar cerita tu....

terima kasih kepada pakcik makcik yang hantar kami ke balai..dan tak lupa juga berjuta terima kasih kepada masjid wakaf che yeh dengan sumbangan duit...teima kasih sangat2...

aku bercerita dalam blog ni sebab ramai tanya macam mana berlaku...dan aku rasa aku saja nak share story...serius ! aku trauma...aku takut dengan kegelapan dan aku fobia tengok lelaki yang tak dikenali wat masa ni..

 ( setiap kejadian ada hikmahnya....)


p/s ~ buat wanita..berhati2 lahh dimana anda berada..:))
(maaf dengan penggunaan bahasa melayu aku yang agak tak teratur..dah lama tak tulis karangan...heheh)

Friday, August 12, 2011

mengaibkan ke???ahhaha..malu aku..(~~,)

sekali lagi aku letak gambar bilik aku..boleh tak???



harini aku kena update gak blog......
korang ingat lagi tak pasal entry aku sebelum ni??? [ klik sini ]

ada member aku tanya ( bukan roomate )..

dia :: " amni,ka tak malu or segan ke letak pix bilik ka tu...sepah ow..."
aku :: " ermm......napenya?"
dia ::  " bukan pe,,malu weh..bilik perempuan ! tunjuk plak kt orang ramai...nak2 lelaki...kalo lelaki tengok                     konfem2 kena reject wat isteri.." <---berpandangan jauh (~~,)
aku :: "emm..yeke?" =="  (sambil tersengih kambing)

sebenarnya,bilik aku bukannya bersepah sangat pon....
gambar yang aku letak dalam entry ni memang bersepah pon sebab minggu tu kitarang sibuk dengan assignment yang berlambak macam bubur lambuk,quiz macam sarang lebah,test macam air dicincang takkan putus..memang serabutlah minggu tu......time malam je ade dalam bilikk,,tu pon mood letih,almaklumlaa bulan puasa...


dan sekali lagi aku mintak maaf kalau ada sesiapa tak suka aku letak pix macam kat atas tu...bak kata orang,,aib sendiri jangan dibuka....

........tapi........


ni blog amni diary..
nama pon diary..
tak salahkan aku nak share story dengan orang-orang di luar sana??

uhuhuhuhuh..(~~,)


terima kasih sudi singgah dan membaca....

Wednesday, August 10, 2011

semuanya gara-gara sikap yang malas....huahau..xD

pageview aku down teramat semenjak aku xupdate nii blog sejak permenjak ni...
takpelahh..aku still menaip..just kadang je.. (~~,)

kali ni aku nak cerita pasal masalah bilik aku yang susah nak disetel kan !! =="

aku pun habis pening nak setelkan...
macam bilik lelaki bujang lak kan..
ops..! aku xkata bilik lelaki bujang xbersih..tapi..... ( try klik sini )







kenapa bilik sentiasa bersepah.... ??
 (alasan yang tak munasabah ! )

1. sikap malas yang melampau-lampau...
2. assignment banyak sangat,,takda masa nak kemas.. ( orang lain boleh je kemas )
3. tidur lagi best......(==") ( bilik berangin sebab tingkat 5 )
4.bila dah kemas,bilik bersepah semula. ( berabuk - abuk )
5. letih ! ( uitm machang kawasan berbukit..penat mendaki bukit ) huahauh..xD

~~~~~~~~

so.....korang-korang yang terbaca post ni...
ade idea x nak setelkan masalah kitorang ni??
dah tahap kritikal dah ni....ahhaha


p/s~ thanz sudi singgah dan baca entry...=D



Saturday, July 16, 2011

setelah lama menyepi ..... kembali semula berbelog sebelum menyepi kembali bila-bila masa...heheheheh...=))

walawehh !!..

cuti midsem weh !

beriban hari aku tak update....
ada blogger kata aku buzy sebab baru maSuk UITM.....

haishh...aku tak buzy lahh... ! heheh =))
sebenarnya aku malas gila nak update..
setakat tengok orang update je boleh rr..
tapi aku tak komen...
line slow...

SORRY ! BANYAK BLOG YANG BERAT PAGE LOAD ! ( TERMASUK BLOG AKU )

kalau ikutkan banyak aku nak story mory...
tapi aku rasa malas nak menaip,sebab belum tentu korang baca an..hehehe

::::

jogging petang2 memang best !
nak2 lepas jogging pastu naik tangga gambar bawah ni..
memang tercabut lah lutut !





peace not gado2 !(~~,)Y

p/s ~ blogwalking !

kalau sesiapa baru follow blog aku tu dan komen blog aku,,
bagitahulah aku,,tinggal link blog korang,,
boleh r aku singgah kembali blog korang..:)

mood berbelog down ! sekian ~


Saturday, June 25, 2011

merehatkan jiwa raga mental fizikal hati limpa jantung dan segalanya !


Bangun je pagi , mood mandi memang xde ! roomate aku dari awal dah siap2..aku boleh bergolek atas katil lagi...=_="
ops ! lupa..pagi ni kawan baik aku ( baju hijau ) ajak pergi mandi air terjun,so aku ajak roomate aku sekali...

UITM MAChaNG ----->JeRAm LiNaNG (15 minit)


sampai je, terus mandi !

siap mandi !
 terus je salin baju..time tu wat aku rasa mood bengang aku datang 
(sikap aku yang suka buat kerja last minit...)
sebab ade 'pakaian' aku lupa nak bawak...terpaksa la recycle balik 'pakaian' yang basah tu..habis diperah-perah..haha... "takpelah lembab sikit pon,asalkan ade.!"

:::::::

NAK KE KB MALL !! perjalanan ambil masa 30minit kalau xsilap aku dari AIR TERJUN JERAM LINANG tu..semata-mata nak makan KFC kat KBMALL...kalau ikutkan dekat bandar Machang pon ada..entah kenapa perangai keselokkan aku ni nak sangat ke KBMALL,padahal dah banyak kali dah pergi.. =_="

:::::::

Wawa dan Jeny.. melantak ayam !


:::::::::

yang baju hitam tu,AKU ! 
( pelik! kenapa ramai member xcam rupa aku??perubahan fizikal ke?or sebab spek?? )
perasan gak aku semakin bertambah berisi,,,"hohoho".. (^^,)Y

yang baju hijau tu ,KAWAN BAIK aku.. (student uitm dungun)


habis je makan, bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla <---mood menaip dah takda

aku stop cerita dekat sini,,mengantuk..zZzZzzZZzZ   


KEYBOARD QWERTY >> mood ~ happy + segan + rimas + sedih  + letih = ENJOY  ?


p/s~ blogwalking !

Saturday, June 11, 2011

susahnya nak blogwalking..


hari ni aku tak tahu nak buat apa..so ambik keputusan nak update..memang agak lamalah aku tak update..bukan kata takde masa,tapi broadben slow sangat sampai susah aku nak blogwalking !

sebelum ni aku asyik bergantung dekat stremmix jee..tapi bila aku belaja jauh2 ni..kena berharap pada broadben je laa...

aku susah nak blogwalking ke blog2 yang berat..
BLOG AKU BERAT RUPANYA!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aku tak tahu nak update apa..
fikir punya fikir..aku nak kenalkan roomate aku laahh...


APA YANG BEST TENTANG BUDAK BILIK AKU
semuanya asal pahang...
so,bila cuti sem ni balik guna 1 bas je lahh..
senang kan??kan??


semuanya sama umur~ 18tahun
so ,memang memudahkan kerja aku..
sebab ada bilik yang xsama umur


semuanya sama kos..
kos information management
so,,senang nak study sama2..



Ain Shahira  (wawa)


pekan pahang


Raznie Hafiza (jenny)
kuantan pahang


Nur Asmaa (asma)
bentong,pahang


habis cerita pasal roomate..
minggu ni start blogwalking balik seperti biasa...
terima kasih sudi kunjung blog aku..


p/s~maaf ye kalau aku terlewat blogwalking blog korang..(^^,)Y


Friday, June 3, 2011

kehidupan baru di uitm machang !

seminggu sudah aku MDS dan seminggu sudah aku menjalani kehidupan sebagai student uitm machang..pejam celik pejam celik..dah nak masuk minggu ketiga aku kat UITM MACHANG..

BLOG AKU DAH START~
labah-labah  buat sarang...
cicak mula bertelur..
dinding penuh dengan abuk..
orang mula tidak berkunjung...
entry dah basi dek usia...

kini aku aktif semula berbelog !
banyak cerita aku nak taip dekat sini..tapi aku xtahu nak ceritakan macamna..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
entry kali ni banyak gambar..so layan je lahh ..

gambar yang bawah ni nama dia AMNI ASYIKIN ! suka mengeluh time MDS sebab xcukup tidur ! pukul 4.30pagi dah bangun...mata dah tingtong ! grrr..~~


time hari MDS..jangan haraplah nak melawa...
nak pakai tudung belit2 kepala pon memang xkan sempat...kalau sempat pon,jangan la pakai,,tak pasal2 kena tegur dengan abang or akak PM (peer mentor).. time aku MDS haritu... antara 2 jenis tudung je dibenarkan... hitam and putih jenis bawal yee..heee (^^,)
gambar bawah ni..kitorang dibawa berjalan2 sekitar uitm machang time riadah... nak kata letih tu jangan cakap laa...memang sesiapa nak kurus,,masuk je uitm machang..
sebab apa aku kata macam tu??sebab bangunan uitm machang memang dalam kawasan bukit.. habis lemak-lemak tercicir time berjalan tu...hehe

gambar bawah ni aku tak tahu nak komen apa2.yang pasti time ni aku duduk kat tingkat atas..kat bawah dah penuh..yang bestnya tingkat atas ni,boleh curi-curi tido...nak-nak dewan ni berEKON.tidur plak xcukup..memang buat tahi mata la sesiapa yang duduk tingkat atas dewan nii.

 gambar yang bawah ni plak..aku malas nak cerita pasal orang-orang tu..tapi aku nak cerita pasal bangunan yang berada dekat belakang2 tu....semua tu bangunan kolej siswa/siswi...errm,,kalau xsilap aku lahh...kolej siswa just ade 2 je dan siswi 3 bijik kolej...cukup la tu kan?


seminggu aku stay kolej TUN HUSSIEN ONN..habis je MDS...mengikut kos aku.. aku kena pindah semua barang ke kolej TUN DATO MAHATHIR...naik bas la angkut barang tu,,,jauh antara kolej tu,xpayah nak cakaplaa...memang tersangat jauhlaa..boleh pengsan kalau berjalan sambil angkut barang..kolej aku dekat dengan padang gambar atas ni...haa!! jauh x??

gambar bawah ni..kolej aku ! baru je dibuka tahun 2010 kalau xsilap aku lahh..so baru dibuka..barang semuanya baru laahh..gambar bawah ni,tunjuk bahagian belakang bangunan jee..kalau depan bangunan , memang cantik laa....


gambar bawah ni kolej DO iaitu kolej siswi...
dan aku yang duk ambik gambar ni pon dari kolej siswi iaitu THO

  ni library...luar nampak kecik..dalam besar taw !


tangga ni dikenali dengan tangga batu cave...
kalau naik tu,,memang semput laa...memang bagus untuk kesihatan..!(^^,)Y

ni van pengangkutan yang lebih dikenali sebagai tenggiling..aku pon xtahu sebab ape diberi gelaran macamtu...sekali naik nak pergi kelas/kuliah cas rm0.50..kalau nak pergi bandar machang rm1.50.. dan kalau nak pergi ke bandar KB rm 7...so,,kalau nak berjimat untuk ke kelas tu...jalan kaki je laah..tapi kalau nak jalan kaki tu...konfem mandi peluh laa..takpe2..bilik kan ada ekon !


letih aku membebel kat atas tu...sampai disini je lahhh aku membebel.....

nak tahu lagi tentang UITM MACHANG...
boleh rujuk ~> SINI

sini lagi boleh

Thursday, May 19, 2011

[ UITM Machang ! aku datang ] ~ last post for this week/month

uitm machang !

gambar dicuri dari blog ni \(^^)/

assalamualaikum.... 
semenjak  3menjak ni..aku malas nak berinternet !!!
serius...! mood nak berinternet tak macam dulu..aku online sekejap je nii..

esok pagi aku akan bertolak ke KOTA BHARU DIKUBANG KERIAN (RUMAH TOK AKU)
doakan aku selamat pergi dan sampai...hehehe...(^^,)
dan hari ahad ni aku daftar UITM MACHANG ..

minggu pertama di uitm ni,,parent aku kata laptop tinggal la dulu kat rumah !
(╥_╥) (╥_╥) (╥_╥)  <==sedih !

tak apalah..
blog aku berhenti seketika,kalau sempat pon just blogwalking je...
harap korang tak lupa aku <==ayat macam nak pergi jauh sangat [oversea]..haha


 p/s ~nak sambung kemas baju <==seorang yang suka buat kerja last minit

Monday, May 16, 2011

ciss !! aku benci benda ni,,kan dah kantoi..haha


eheeeemmmm !! please datangkan kembali mood aku untuk bebelog !


blog korang ada menda macam kat atas tu tak ??
 kalau ada sila buang ~jeles blog aku tak lepas nak letak ! 
(blog aku akan jadi berat)

sebenarnya aku tak berapa suka 'menda' macam kat atas tu (widget) !
sebab aku akan kantoi menjadi stalker blog korang terutamanya dia ni...ciss !!

kalau korang terperasan blog aku asyik ke blog korang setiap detik dan waktu tu..
tu bermakna aku suka la blog korang...(^^,)
aku suka entry korang ! walaupun aku tak mengomen,,

heeeee! rahsia besar sudah dibongkarkan !





p/s~ ehhheeemmmm...aku ada stalker ke tak ye??hehe ( nak perasan jap )



Saturday, May 14, 2011

benci gila orang yang sombong macam kau !

Lama gila aku tak taip entri..aku bukanlah buzy sangat pon..
just otak tiba-tiba jem ! grrr !

opss!!
 gambar dibawah ni tak ada kena mengena dengan tajuk entry kali ni..
ingat lagi tak tentang entry ni dimana aku konfius nak pilih mana

komen dari fyzal,sila lah jenguk blog beliau --klik sini
komen diatas ni aku rasa memang terbaiklaa..
aku berterima kasih jugak kepada semua yang sudi berkongsi pandangan

~so keputusan aku memang ke UITM MACHANG

===========================================

so, berbalik kepada tajuk,
hari ni aku pergi medical checkup dekat hospital
pagi-pagi lagi aku dah bangun 
konon-kononnya nak pegi awal,risau orang ramai plak kan..
bila pergi hospital..nurse tu kata dah penuh =_="
so terpaksalah aku pergi medical checkup dekat klinik swasta..

bila aku sampai tu..memang tak ada orang !
 perrh!ni yang buat aku happy go lucky ni..

 aku terus pegi dekat kaunter klinik..


AKU : akak dekat sini medical checkup berapa ya??
AKAK : RM 75................................ (NADA SOMBONG) !!
AKU : ok la akak..saya nak check dekat sini je............
AKAK : bak sini borang  tuuu......................................... !
AKU : WHAT THE FACE !!SOMBONG GILER MINAH NI (DALAM HATI)


Minah ni kerja bahagian kaunter je..apsal tak mesra alam langsung!!
sakit hati betol..kalau 'BELIAU' tu doktor aku boleh terima lagi..
setakat kerja bahagian kaunter..aku pon boleh.!!
patotlaa klinik tu tak ramai orang..!!

boleh bankrap klinik tu dengan pekerja seperti 'BELIAU' !!




berpeluh-peluh ketiak menungguu..

hai..
sejak 2 menjak ni bermasalah je blogspot dot com nii..
nasib baiklah entry je yang hilang,,
kalau blog aku hilang?? 
~menangis tak berlagu lah aku..hehe

so,,bila blog dah ok..
mood nak menaip entry tu memang DOWN lahh..
blogwalking lagi best.......................

harini aku layan blog KARI NGERI
alaaa..mesti korang pernah terjah kan??
aku setiap kali online mesti jenguk blog tuu


aku berjiwa kental (hahahah..)
sebab aku suka benda2 ekstremm..
ada sesetengah wanita memang tak tahan benda2 macam nii...

1 lagi blog yang boleh dikatakan ekstrem blog ni <------


p/s~lama tak jenguk blog ni ( on the way untuk jenguk semua blog )  


Saturday, May 7, 2011

aku buntu..tolong aku sekejap !


ramai tanya aku pasal entry ni ...

antara soalan yang ditanya :

 dapat UITM MANA ??
dapat KOS APA ??


jawapan aku :

 dapat UITM MACHANG......
dapat KOS PENGURUSAN MAKLUMAT

sekarang aku kompius....!!
kos pengurusan maklumat ok ke?? (tolong jawab boleh??)
mak aku lebihkan aku masuk matrik..
ayah aku lebihkan aku masuk uitm je..

sebenarnya aku agak terkilan sebab kos yang aku nak sangat tak dapat..(╥_╥) (╥_╥)
tak mengapalahh..takde rezeki...
dengan berbekalkan result spm aku hanya 5a...
aku rasa aku lebih sesuai belaja slow2 dengan ambik diploma..

mak aku tak kisah kalau aku taknak ke matrik..tapi,serba salah pulak..

sekarang aku kompius giler ni!!
daftar uitm 22hb 5 ni (2minggu lagi)






mood : pening + bosan + buntu + mengantuk

(nanti aku pergi blog korang)



Friday, May 6, 2011

hari ni result UPU..alhamdulillah...


beberapa hari sebelum keputusan diumumkan...
aku mimpi aku tak layak ke mana-mana....sedih-sedih-sedih...(╥_╥) (╥_╥)
nasib baik mainan mimpi jee....so,jangan percaya pada mimipi yeee 
(ade sesetengah orang percaya pada mimpii)   ahhaha...

harini aku check UPU...alhamdulillah...


matrik?? mungkin aku takkan masukk...
belaja slow-slow laahh (tren aku )

asasi ?? aku tak mintak pun..
takut2 diri tak layak...haha

form 6 ?? lagi aku malas...
kena pakai tudung tren tudung saji...

habis sudah zaman sekolah....
tak sabar-sabar nak belaja semula (^^,)Y


kenangan semasa hari penyerahan kuasa pengawas...



BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

image

tak tahu nak update ape...join je la.^^

klik sini..


pink itu menjelekkan ke?? =_="


semenjak habis sekolah ni...semakin menjadi-jadi minat aku dengan warna pink ni....

persoalan aku... !!!

kenapa lelaki bila digandingkan dengan sesuatu yang berwarna pink,, 
ada sesetengah orang akan meluat??? 


bukan ke pink itu sweet??


::: bila korang masuk blog aku rasa meluat gak ke?



tengok kumpulan jambu ni..sweet kan??kan??




aku memang finatik dengan warna pinkk....
sampai  koleksi barang2 aku pun kebanyakkan berwarna pink.. (^^)Y


perbualan aku dengan ayah aku..


aku : abah...tak lama lagi nak sambung study dahh...tak nak beli laptop ke tuk ekin..??
ayah : nanti beli lahhh.. ( nada letih ) <---baru balik kerja
aku : beli laptop warna pink yee... (^^,)Y
ayah : =_=" tak habis-habis dengan warna pink..
aku : ehhehe...   


 antara koleksi barang  berwarna pink....