Yang disayangi

Saturday, February 5, 2011

bahasa kita ke??

Assalamualaikum....
hari ni amni nak cerita sikit pasal pemuda-pemudi zaman sekarang...

'pasal apa??'
pasal suka sangat guna shortfont...
biasanya dalam mesej,facebook,blog dan apa-apa je lah yang sealiran dengan nya..amni pun guna jugak shortfont ni tapi takde lah sampai TERgedik-gedik sangat ni..
contoh ayat gedik::'itew induw awk laarrhhh...'

tolonglaah jangan malukan bahasa kita..
tapi setiap orang pelbagai pandagan plak kan..
jom tengok video ni..
best sangat-sangat...enjoy!! 

.::blog beliau::.

.::fanPage facebOok::.
iniAnwarHadi


36 comments:

amny.. said...

selesai..

miss shark said...

oi...aku tak guna shortfont cm tu pon..hahaha

amny.. said...

ye dok???
ahhahaha

OKEdChokelaT said...

yep...mmg ada yg "sukew" gna bhasa pelik ni...hehe

syaza nazura. said...

Haha, nazu tak minat guna short form, dulu pernah la sikit-sikit, takat tak jadi x, kau jadi ko, tapi tak pernah minat guna 'bahasa rempit' macam sukeww, kaww macam tu, xD

http://syazanazura.blogspot.com/2011/02/contest-sukan-itu-bergaya.html :D

SYAIDATUL AKMAL said...

Dah bace :) Baru faham . thanks sbb share :)

amny.. said...

OKEdChokelaT

uhhuuh..
amni pon penah gk mcm tuh...

amny.. said...

syaza nazura...

ade mse amni join k..;DD

amny.. said...

SYAIDATUL AKMAL ..

welcame(^^)

ejulz said...

kalau utk mudah tu ok laa.. tp kalau utk menggedik2 tu fikir 2 kali laa.. hiHi

r-5 said...

alorh memang orang kite ni "ngadew2" memang la porak peranda bahasa kita. haha. cik amny xprnah guna ka? bahasa2 cenggitu? huhu

Nuar El-Ummar said...

eyuwwwwwww..... ^_______^] ahahaa..pnh tgok da vdeao nih.. yup trbaek guys..^^)

il ya na said...

mmg best vid ni! lawak 'gilew' hahaha

Tyratyra said...

ahahaha.
best gilaa tengok video tuu.

seriously, i pun geliw gileww bilew adew orang gunew short form macamtuw.
HAHA.

nice post dear ;)

Wan Gerrard said...

eeew?
spew terasew tak? :P

amny.. said...

ejulz..

ats org kan..
ade org ley je trima..
hahah..

amny.. said...

r-5,,,,

amni penah je cmtu...
ahhahahah..
seronok ape??

amny.. said...

Nuar El-Ummar...

yeaahh!!
btol3,,

amny.. said...

il ya na ...yeahh!!terbaek~~

Tyratyra ..huhuhuhu

Wan Gerrard ..penah dlu je gnew..zmn knk2 ribena...haha

apikamika said...

best !
tergoda la ngan orang tu ... hahaha
:P
gedik

-[miracle]- said...

wahhhaaa~
hebat wohh. cool je.
and kelakar. haha.
ta suka org yang suka buat 'eww eww' tuhh. annoyingg !

Diary of Mine said...

baru wat entry sal ni.. haha... kelakar gilewwww... :D

bunga said...

tergolek2..haa..hahahaa..

amny.. said...

ouchhh..bwu pasan rmai wat entry psal ni..wahahhaaawwwwwww!!!!

ewwww~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

FaizFizy39 said...

hhaha. tu la. ramai giler wat entry pasal ni. bukan kat belog jer. fb pon same. haha

mq said...

thx promote youtuber ni! :D lawak sangat vids dia!

ryue_san said...

hahaha~~setuju sgt~bdk2 zaman skrg suka tol guna pkataan cmtu,,cthnya boring=bowink~~lidah aku tebelit2 nak baca hak3

CERITA SAYA :D said...

dia niy serious kelaka XD
haha

amny.. said...

(^^)

W said...

kawan2 itew pown sukew gunew macam new. hahaha

*sila muntah. haha :D

amny.. said...

w,,,

xslah nk gne..
ats org..
amni gne gk kdg2..(^^)

unknown girl said...

wah...yg tu xfaham bila first time baca =_+

FyNa said...

tu memang melampau kot...fyna gn shortform tp xdela mlampau cmtu..huhu

Hanna Radzi said...

tah lah...nyampah sgt dgr cenggitu..guna la ayt btl..kdg smpai x phm mende yang dikatakan..sokong amni.. :)

NoRMa aZurA iSMaiL said...

saya tag amni join contest..jom ke blog saya yg kedua, khas untuk contest law berminat nak memeriahkan contest2 yang ader
http://contestheartyz.blogspot.com/

misS FEeza macho ! said...

huhu ..

euwwww
keh keh keh :D

lawak sgt kan