Yang disayangi

Tuesday, March 8, 2011

bila sudah menjadi seorang blogger...

 assalamualaikum kepada blogger yang Muslim. salam sejahtera kepada blogger non-Muslim (kalau ada).----ayat copy paste dari miss jerung


okeh!back to our bisnes. tajuk tergantung pulak. aku nak cakap tentang 'bila sudah menjadi seorang blogger'..

tak panjang pun..baca je laa. kalau rajin..(^-^)


1.tak cukup tidur
::pix goggle::
semenjak aku aktif bebelog ni...aku memang tak cukup tidor..aku biasa online dari pukul 10malam till 3pagi..wehh!giler..boley meletup lappy aku...


:pix goggle:
sementara menunggu result kuar,dulu aku pernah kerja sekejap dekat restoren..tapi SEHARI je aku kerja...why?sebab aku tak cukup rehat,gara-gara blog !!member aku semua ketawa sakan...ada ke patot???aku sampai hari ni tak tunjuk muka kat restoren tu..malu aku!





2.pemalas?
::pix gogle::
aku sekarang aktif sangat berbelog ni...tapi 1je masalah aku..malas gila nak taip entry,tak de ke teknologi yang membolehkan kita meng'copy' dan meng'paste' dari otak je..kan mudah macamtu...



3. aku masih waras..!
::pix goggle::
dulu internet rumah aku rosak..adik aku kata wireless kena sambar petir..mana tak nya..time tengah ribut petir aku duk syookk meng'online'..bila dah rosak,mulalah tak dapat online..sehari aku tak online takpe lagi,tapi sebulan aku kena bertahan tak online..naik gila aku..nak curi tenet jiran ada paswod la pulak..jem3!!!

4.blogwalking vs blogrunning..
::pix goggle::

korang2 sekalian..ni lah aktiviti aku seharian...blogwalking...!!blogrunning tu apa pulak??bagi aku,blogrunning ni macam aku pergi ke suatu belog tu hanya tinggalkan jejak je..tapi blogwalking ni bagi aku,aku akan tinggalkan jejak aku kat suatu belog sambil mengomen....dapat beza tak??hehehe..

5.aku suka promote blog..
::pix goggle::

semestinya aku suka promote blog orang!!yeaahh!

hari ni aku nak promote lagi...klik bawah ni kalau mahu terjah blog beliau

semestinya aku jeles dengan blog dia sebab Justin Bibir dah pernah jengok blog dia..aku???berjanggut laa nak tunggu..
klik sini kalau tak percaya-->   justin bibir singgah belog bebas!


tak pe..aku tunggu obama presiden US datang belog aku..

pssstt..aku dah letih menaip!!ok!aku mengaku aku pemalas...
(tengah fikir..'ahhh!!!otak jem3!!!)


39 comments:

duniaku said...

hehehehe..:P
entry menarik!!thanx gk bab jdi pengomen tegar blog sy..=D

miss fatihah said...

haha betulla tu..tapi blh control ag stakat ni :)

Anonymous said...

amni pemalas???ehheheheheheh...

amny.. said...

cik duniaku > welcome..:P

miss fatihah >sy xley cntrol suda...

cik anon > yeepp!!mengaku!

misSbLurRy said...

dunia blog mmg best pun...
ehehhehe

miss shark said...

hahahaaa.. kau panggil aku miss jerung? ahh, mane boleh! aku jadi blogger terlebih tidur jee..

amny.. said...

misSbLurRy > sokong2..:)

miss shark >> ak translate bhse mlyu je nme ko..:P

kay_are said...

saye sorang blogwalker, so nak komen kat sini.. setuju cuem part malas tu.. belum lagi kot.. =P

amny.. said...

kay_are >> ye dok???huhhuhhu

Raji berkata said...

hahaha kau ni dh ketagih blogging ;P
tahap critical ni
hak2

amny.. said...

raji >> kaw pon ape tidaknye..:P kan3...

Henry Zackery said...

terima kasih limelog :)
sy sgt hargai anda promte blog bebas :) siap bgtau sal justin bieber lg..hehe thankz :)

otw tuka template nie..dulu rosak..susah sket nk update dlm sehari dua nie :(

btw blog kamu cantik, cerah..dan mesra SEO :) tahnia !!

salam mesra dari henry zackey
Cerita Hantu Shah Alam

FurBall said...

wah..aku slh sorg nye nih..dop tdo lg mih..skrg dh pkul 440pg..ehehe..kls pkul 10..nsb bek lmbt sket

amny.. said...

Henry Zackery >> welcome n thnxqiu ..btw,sy suka blog anda =DDDD

furball >>ish3..p tido tuhh..:P

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

amni..aku xtdow terus...hahaha

amny.. said...

syud > abeslah mata kaw macam panda!!

aLieF si Muncung ManiS said...

buat masa sekarang ni,alief tak ada lagi petanda-ptanda spt diatas..maybe tunggu 2 bulan lagi kot..hhuhuhu..amny,,jgn sesekali curi line tenet orang sebelah rumah..hahaha..

Mohd Fitri said...

hohoho, betul tu. sejak jadi blogger, perubahan banyak berlaku dalam hidup.
setuju dengan nombor 1 tu. hehehe

NoRMa aZurA iSMaiL said...

salam...

best apa blog amni..ader identity sendiri..pembaca pun ramai...

jom join GA yang saya anjurkan

http://contestheartyz.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-zue.html

bunga said...

malas tu bunga setuju..skrg bunga malas n wak assigment..gaaa

d_tieah said...

Ya, ya, ya.. Betul lah tu kan?
Sebab tu tak suka sangat nak update blog malam kerja sebab mesti nak juga bw lepas buat new post..
Ngee :) So better tak o9..



Entry Terbaru : Rahsia Tentang Tidur Yang Perlu Anda Tahu

sahromnasrudin said...

wah!!! lamanya awak blgwalking..kalau saya, dah terbakar agaknya lappy sy huhuhhhh

apepun, tahniah krn blog awak hebat..entri pun best2

amny.. said...

alief >> sememangnye amni memang pemalas!xbuley disangkalkan lagii...buat pengetahuan alief..jiran2 amni biasenye yang tumpang tnet umah amni..ehhehehehehehe:P

amny.. said...

fitri >> tahu xpe...kebanyakan blogger2 sme camtu..kalau dlu..xdenye cmni..

amny.. said...

NoRMa aZurA iSMaiL >> thnx...blog norma pon best gk...thnx gak bab invite amni join Ga..nati amni join k..=D

bunga >> bunga rajin la jugak dari amni....:P

amny.. said...

d_tieah >> bila da tahap kritikal kemaruk ke blog..takde da pk semua tu..=P..huuhhu..ok.amni terjah en3 d_tieah pasni..


sahromnasrudin >> tu la pasal...waktu cepat sangat berlalu.xsedar langsung..punye la syiiookkkk dengan belog..btw,,thx..blog awk pon bez..:D

aLieF si Muncung ManiS said...

biar betul??abis tu,,tenet rumah amny mesti jadi slow sbb diaorang tumpang tenet amny...huhuhu

amny.. said...

isshh..jiran ade je pasang..tapi tme line drg kne potong,pnjam r sat line tnet umah amni...

tnet umah amni tetap laju tahap kura2 tengah bunting...anda paham??kih3...(tbe2 je)

noraim said...

hoho. byk nya efek blogging. huhu. yg ke4 tuh kena lah dgn sy. hihi.

amny.. said...

ni sikit je nii...

phm2 je laaaa...amni mls nk menaip..:P

EB said...

Waalaikumusalam..
Hehehe biasala tu..
Da mmg mcm tu kejadiannya..
Tp eb lebih suka blogging dr FB skrg ni..
FB eb hnya gunakan sbgi interaksi eb bersama rakan2 photog eb..
Blog juga la yg menyempurnakan hajat eb.. hehehe....

hamzah ian said...

gua stuju.. hehe

amny.. said...

:)

d_tieah said...

Dear, kenapa tak update blog ni??????
Huhuhuhu..

Entry Terbaru 1 : Krisdayanti Follow Twitter Aku???
Entry Terbaru 2 : Kentut Punya Pasal Orang Tersayang Dilupakan

nur aisya humaira said...

Assalam Amny..:)
waa,dlm malas pun pjg jugak entry ni..wakakap..:)
betul2, ble da jdi blogger hidup cam da tk balance je...tdo pn kurang...hadoii laa..tpi suka kan jdi blogger...:)
best..:)

Henry Zackery said...

kepada amni diary bru pas tuka template.. otw nk update :)

Cerita Paling Sensasi Di Internet 2011

amny.. said...

=P okeh..

Ujang9897 said...

baru la blogger tegar.=)

amny.. said...

ohh tidakk..=P