Yang disayangi

Tuesday, March 29, 2011

bunuh diri???

harini semua menda malas nak buat..

blogwalking malas ! berfacebook pon malas !

errk ! tapi !

aku terpengaruh dengan adik aku !! main gaMe !

mende alah yang dah lama aku tinggal !

biasanye boys je yang layan mende ni tapi aku x terkecuali !

game tom and jerry !!


opppsss!! berbalik pada tajukk..tadi aku layan youtube gak..

pasal bunuh diri !

mai baca sat !! sat je !

Sepatah ayat dalam bab keempat Al-QuranAn-Nisaa berkata: 

"Dan janganlah kamu bunuh dirimu; sesungguhnya Allah adalah Maha Penyayang kepadamu." (4:29) Larangan terhadap bunuh diri juga dicatat dalam kenyataan-kenyataan hadis yang tulen. Umpamanya, "Orang yang mencekik dirinya sendiri hingga mati akan mencekiknya juga dalam neraka, dan orang yang menikam dirinya juga akan menikam dirinya di dalam neraka dan orang yang melemparkan dirinya dari tempat tinggi untuk membunuh diri, maka akan selalu dia melemparkan dirinya di dalam neraka."


aku xtahu lah perasaan orang dalam video ni..


terjun bangunan yang tinggi..
pastu kepala terpercik darah..
pastu bangunn.................
pastu jalan macam biasa macam xde apa2 berlaku..


cayalah mamat ni....^.^  ( nak sangat bunuh diri ) !!


jom layan video nii ( xlama pon >28 saat )




p/s~aku xtahulah kenapa 2 3 menjak ni banyak taip entry pasal agama...


hati lebih tenang >.<





50 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
duniaku said...

giler rrrr!!!!
video ni memang giler !!!!!
aku rasa mamat tu mati gak !
xpon mybe kepala die tintong !

Anonymous said...

hahaha..xde game lain dah ke nak main??pergi on9 facebook tuu !!chat ngn aku..[ain]

zora said...

wahh...menarik...btw bunuh diri adalah penyelesaian yg salah..aishh...

HATYCIKNUURUL said...

uihh,trkjut tgk die jtuh scre muke kt bwh,mmg gile la,.klu xmati pon,muke pecah!,.adoii,die xsihat kot amny,.

naim said...

iman di dada sudah senipis rambut.. kesian..:(

Henry Zackery said...

video nie diorang edit je :) nampak real kn..hehe :) nice sharing :)

Awek Aku ??

BRO_MONDAY said...

miss amni : sayam skali ai x dapat nak sama² nengok video ni..kat opis ni memam block video ...adehhh~

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...
1.New Entry "Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman"
2.New Entry ".:. Pelindung Keselamatan .:."

mykhalis said...

game tom n jerry? ada ke?hehe..nak links u download leh?

nora said...

games tu nak gak nak gak

bunuh diri??? tak tau apa diorg fikir, mental kah? sakit jiwa kah?

ENTRY HOT : 2+1

Wafiy Suzly said...

budak laki tak main natang ni

budak laki main dota, cs, cod, hhahaah

elianesuriane said...

tak slah klo entri lbey ke arh agama..
sekurang2xnye kte bg peringatan kpd yg lain..

miss shark said...

perghh.. bunuh diri tu dah masuk dosa besar. dah lama hidup la tu. wehh, aku tak main pun game tu :p

cik hemo hemo said...

bile manusie da tak berfikiran waras..

nahuzubillah. mintak dijauhkan!

eh, laptop pink? choomeel la.
hikhikhik

JaSSNaNi said...

ya allah ya tuhan ku.. takut je bila baca info tu.. walaupun pada dasarnya dah tahu.. tetap takot gak... mcm mane la org yg wat tu.. betul2 la kata hilang akal kan..

ya allah.. minta di jauhkan lah dari hambamu yg naif ini.. aminnn

MiSs dyzA!!~ said...

xMOo tGk, tAkUt.. hAish!!~
hAti LEbih tENaNg kN.. aLhMdLh.. =]

faiz said...

aku takkan tgk video2 camni..

Raji berkata said...

eh dia edit ker video tuh o.O
xmngkin xpecah kepala dier
huhu
nauzubillah mntk kita dijauhkan

Henry Zackery said...

tak update lg ke T__T

Ringan ringan

kay_are said...

ade satu cik amni rajin wat.. kaco aku dating =P ok, men2 je.. em.. series x mati?? internet slow so cume leh caye pade entri yang di tulis, x tipu macam aku selalu wat kan? ^^

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

.............bosan.........aku laa..bukan entry ko ni....

amny.. said...

duniaku >> no ulasan..kahhakaha

amny.. said...

ain >> maleh aku !

amny.. said...

zora >> betol2..xbau syurga...=)

amny.. said...

HATYCIKNUURUL >> ermm..ade orang kate edit je..:)

amny.. said...

naim >> sungguh kesian..;"(

amny.. said...

Henry Zackery >> owh ! edit ek..patot r ase cam xlogik jee..:) thnx btw..

amny.. said...

BRO_MONDAY >> owh3..xpe2...xbest pon vdeo tu..:)

amny.. said...

mykhalis >> xde downlod laa...p cari kt y8 jee..:)

amny.. said...

nora >> pergilah cari dekat game on9 ..hikihhki...

mental xsehat kott..:)

amny.. said...

Wafiy Suzly >> hahahaha..no komen..:)

amny.. said...

elianesuriane >> setuju2...berinagt sesama manusia..:)

amny.. said...

miss shark >> hahaha..memang da lama hidup da tuu..=P

amny.. said...

cik hemo hemo >> manusia xde agam yang betoi..camtu laa..

hikkhikk..love pink..:)

amny.. said...

JaSSNaNi >> mintak dijauhkan la..:)

amny.. said...

MiSs dyzA!!~ >> takot ke nak tgok???hehe

amny.. said...

faiz >> y ? y? hehehe

amny.. said...

Raji >> ade orang kate vdeo tu diedit..

amny.. said...

Henry Zackery lagi >> update malam2 buta jee..:)

amny.. said...

kay_are >> lau ko tgok ,orang tu mati la..

hiihihihi...ade orang kata vdeo tu diedit je..:)

amny.. said...

Nurul Syuhada Bt Hasri >> ko dari dulu bosan..ihihi..:)

MiSs dyzA!!~ said...

aMNy, tAkUt sikit jEk.. hE3!!~

noraim said...

tuh lah semua kuasa ALLAH. hanya Dia yg mengetahui.

amny.. said...

MiSs dyzA!!~ >>hahhaa..p la tgok ^^

amny.. said...

noraim >> yeahh !sokong sama sekali !

MiSs dyzA!!~ said...

aMNy, xMOo La tGk.. actUaLLy PC dkt Ofiz Ni xLEy bUkAk pApE pN vidEo.. hIk3!!~ kLu x, dA tGk dA.. hA3!!~

NoRMa aZurA iSMaiL said...

eh, ader gak...macam nie...????

amni asyikin said...

MiSs dyzA!!~>> hoohoh...bes tgok !!syes..kepala pecah..^^

amni asyikin said...

NoRMa aZurA iSMaiL >>uhuhhuuh..no komen laa...

amni asyikin said...
This comment has been removed by the author.