Yang disayangi

Monday, March 14, 2011

terjawab ::kenapa internet slow dua tiga menjak ni...

tadi aku terjumpa 1 blog ni..die taip entri kenapa internet slow + lembab tahap siput!


klik sini belog beliau --> kanta mata kelabu 
EDITOR
tuan punye blog:kanta mata kelabu


hensem..mai ngorat bekenalan ramai2..
(^^)\/peace

:::aku copy paste dari blog beliau:::
tadik kebetulan aku dalam kelas sistem komunikasi petang tadik..
dah nama pon sistem komunikasi kompom la ader isu2 perbahasan dan perdebatan dalam kelas soal lembap2 nie la or connection ni bagai semua..
ghupernyerr ader kena mengena ngan tsunami kat jepun lorhh
kan tsunami terjati apabila lapisan bumi bergerak .. korang luper ker peraioran or dalam dasar laut la senang citer ader cable perhubungan telekomunikasi ..
so bila adanyer gegaran yang menebabkan tsunami terjadi...
of course la ader bagi sedikit kesan kat cable kat dasar laut tuh.. so that why la connection kiter agak slow..
so tak yah la check computer or lappy korang beratus kali.. tak der kena mengena pon computer and lappy korang tuh..
ok.. tu yang lecturer haku bagi tau la dalam kelas tadik...


nie la gambaran cable bawah laut.. so kalau lapisan bumi bergerak or bergegar,.,, kompom2 la effect kat cable kat dasar laut kiter kann??
patotla aku punya tenet lembab gila...aku ingatkan lappy aku berat..

ahh!!jem2..tak buley nak blogwalking..maaf yee tak dapat nak balas jejak korang..=)



psstttt...sok aku balik kelate..mahu pergi monok,thailand...shopping2...

papaii =)


29 comments:

duniaku said...

oic..patotlaa...
kih3..aku mahu ngorat die...=P

Anonymous said...

saya xde blog tapi fb...memang slow tahap cipan laahh..

miss shark said...

aku dah tau lamo.. adik aku kasi tau semalam. ah mu, thailand manjang~ cuti2 malaysia sikit..

amny.. said...

duniaku >>
ko sume orng nak ngorat =P

amny.. said...

cik anon >>

itula pasal..kui2.

amny.. said...

miss sharkk >>
alaaa..bialaa..aku saja nk promote blog orang gak..

ak xtw ley g ke x ke thai..tkot angin xmenentu..=)

Raji berkata said...

owh ptot lah
ad kena mengena rupanya ;D
ak igtkan fb ak sorg jer lmbt
hohoho

Henry Zackery said...

patut la FB aku slow je.. nk komen pun seminit tggu.. nice info bro :)

Uji Kehebatan Keyboard Anda Disini

FurBall said...

lah...rupanya..okeh..thanks for the info..nih yang nak copy paste jugak nih..ahahaha...tade lah..info ini amat berguna..aku nak share dalam fb..tq!!!

iniialahaku said...

tdi kat tv3 da cakap pasal bnda ni...2 cabel rosak...

amny.. said...

raji >> fb ko mmg sedia ade lmbab...kih3..

amny.. said...

henry >> ptot berterimakasih kt belog aku copypaste tu....n pembetlan..pgil aku sis bkn bro..kih3..:P

amny.. said...

furball >> ameklaa..bawak maen jaoh2..kih3...:P

inilahaku >>yeke??xtgok pon berita..p kua tadi..:'(

FurBall said...

dah..dah post dalam fb tadi lagi..aku tak tunggu keizinan ko pon..ahahaha

Miss D'ya said...

yeke..nice info..patot la lembab semacam jer..hehe..

http://miss-dya.blogspot.com

amny.. said...

furball >> naseb baik aku baek..kalau tak...huhuhuhu...

miss d'ya >> welcome ..:)

NaNaoSaKi said...

tp intenet saya klu bkak web lain laju jer.. siap boleh bw byk2.. tp facebook je yg lembab mcm siput.. nak main cityville pn xbleh :p

amny.. said...

yeke???

asal amni pnye blog slow ???

ish3....

noraim said...

eh, amny org kelate ke? weee.

p/s ; daftar lah HB sekali. hihi.

Cikgu Tie said...

owh...patut ler!

Jom Baca :Definisi Cinta

amny.. said...

noraim >>bukan org kelantan..tp umah sedara je kt sane..:D

cikgu tie >>yeee..memang patot..!:P

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

hemnsemmmmm ! grrrr heeee

myezatul aQma said...

adoi..ni ker problemas internet lembabsssssss sangatsssssssss tusssssssssss!!!!

kay_are said...

owh macam tu ke alkisahnye.. tapi yang pelik nye paling siput ialah fb.. nape kah??

.plastic roses. said...

pewwwwwit.

ainaa said...

lar.. be-b baca entri amni ni bru thu internet korg smua lembab.. be-b x prasan pon internet lembab.. tp be-b rsa cnie ok je.. laju cm biasa.. huhu(^_^)

KANTA MATA KELABU said...

anda ada dalam tag.. hoho.. jemput tengok yerr.. tq semua...

http://zarul90soul.blogspot.com/2011/03/saya-rasa-malu-ehe.html

Mb rockkpk said...

ko yakin ka ko ensems?haha

Mb rockkpk said...

ko yakin ka ko ensem?haha