Yang disayangi

Monday, March 28, 2011

tren bertudung zaman sekarang....






Hadis Rasulullah SAW yang bermaksud ;

"Dua golongan di kalangan ahli neraka yang tidak aku pandang iaitu kaum yang bersama mereka seperti ekor lembu yang dengannya digunakan untuk memukul orang lain dan wanita-wanita yang berpakaian bagaikan bertelanjang yang condong kepada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Sanggul di kepala mereka ditusuk tinggi-tinggi seperti bonggol unta yang sangat lemah. Mereka ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan mencium baunya sedangkan sesungguhnya bau syurga itu sudah boleh dicium dari jarak demikian dan demikian," (Riwayat Muslim)


Sanggul rambut di kepala yang selalu para wanita memakainya bukanlah membawa maksud seperti hadis dia atas secara mutlaknya. Boleh saja untuk memakai sanggul asalkan tidak mendedahkan aurat dan menarik perhatian lelaki bukan muhrimnya.


tengok ni trend zaman sekarang. sebenarnya ni agenda kafir laknatullah untuk menyesatkan wanita Islam. adakah ini satu kebetulan? dahsyatnya agenda kristian untuk menjahanamkan umat Rasulullah SAW...

sumber dari 


fikir-fikirkanlaah dan selamat beramal...^^


p/s :::aku pon sanggul tinggi...adui,kena ubah tren bertudung ni!!

35 comments:

miss shark said...

wehh..rambut aku pendek (ala2 boyish). celah mana aku nak sanggul menyanggul ni? hehehee~ one more thing, aku pakai je tudung arini (ni pulak ala2 ustazah norehan). tapi jenis yg tak kancing kat belakang tu la.

cik hemo hemo said...

erm, sape yg buat sanggul tu nampak cam unta la. ade bonggol2.

eh ye ke?

x tercekik ke kacing kat blakang tu?

OKEdChokelaT said...

uit..da trend skrg la ni..sapa yg rmbut pendek pun siap beli sanggul palsu nak bg nampak bonggol2 tuh...

Raji berkata said...

huhu betul bkn bermakna sudah bertudung sudah sempurna dlm menutup aurat ^^

Wafiy Suzly said...

a,ah kan, tgok cam irma hasmie tu, tp takpela die baru nak start..

centerkan header ko lah amny, sengett jek, tak cun, huhu

Wafiy Suzly said...

kau ditag http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/03/random-giveaway-polo-wallet-by-mr.html

mykhalis said...

bila beramal biar berilmu, yg tak pakai tudung jgn suke pulak.. tutup2 la aurat..

hottest entry di blog khalis :
Kantoi ketika skodeng

5 Binatang paling bisa di dunia

Gambar miera liyana kini sopan

kay_are said...

bijak betul barat ni ye.. senyap2 je.. camtu sile ubah tren tudung anda sekarang.. tapi x pernah tengok live jadi xde komen lebih pasal tudung anda =P

Warna Warni Kehidupan said...

pemakaian tudung dah lebih kepada fesyen buka bertujuan menutup aurat dengan betul

Henry Zackery said...

fesyen tudung pun sudah di kuasai org yahudi..dunia oh dunia

Top 10 Artis Paling Seksi

sirap merah said...

hadoy.. agenda yahudi

Wafiy Suzly said...

dah btulkan tag tdi kat link tu,haha

apik pehe said...

isk3..camtu rupenyer

aLieF si Muncung ManiS said...

sekarang byk fesyen tudung yang kadang2 pelik utk dipandang..huhuhu..inilah cabaran seorang yang bergelar wanita..:P..hye my friend,,rindu la sama kamu..hikhik

amny.. said...

miss shark >> yeke??apsal aku tengok ko siap berkancing ag tu??hhhaaa!!

amny.. said...

cik hemo hemo >> err..entahlaaa...uhuhuh

amny.. said...

OKEdChokelaT >> tahu xpe..skg pon da ade jual bonggol tu...aduyaii..

amny.. said...

raji >> aku mgkin xsempurna agi koott..

amny.. said...

Wafiy Suzly >> xpe2 sekurangnye die ade usaha nk pkai tdung..:)

amny.. said...

mykhalis >> xreti nak menegur org..:)

amny.. said...

kay_are >> owhh ..saya xde rambot !! botak..so xbertudung...

akkahahaakkaahhaha ( lawak antarabangsa)

amny.. said...

Warna Warni Kehidupan >> yup3 skong !!nak nmpak menarik je depan orang ramai..

amny.. said...

Henry Zackery >> dunia sudah bebas..<--(tiba2 je)hehe

amny.. said...

sirap merah >> kita pula mengikut..:'(

amny.. said...

apik pehe >> camtu la..:'(

amny.. said...

aLieF si Muncung ManiS >> pelik2 pon comey kan??kih3..rindu kamo juga..:)

HATYCIKNUURUL said...

ermm,xsuke ketat2 kt lher tu,cm trcekik je rse,.lgpon nmpk cm pelik lak,kurus je kt situ,.hehe,.mga kite same2 mndpt hidayah,.

Qaseh dalia adelia said...

kalau pakai tudung moden tu mesti tersanggul huwaa tapi skang back to tudung bawal besttt hehe

MiSs dyzA!!~ said...

A'aH La, kENape RaMaI sGt yG sUkE wt sAngGUL cM tUh Eyh?! pELik jE asE..
EveN rAmbUt pjG skLi pN, x kN Nk tGi kN sAngGUL tUh kN..

amny.. said...

HATYCIKNUURUL >> kurus tang mane tu??leher ke??ehhheheh,,,moge2 smela kita mndpat hidayah :)

amny.. said...

Qaseh dalia adelia >> tudung bawal still best :)

amny.. said...

MiSs dyzA!!~>> ade sesetengah orang rambut dah panjang tapi stil pakai yang bonjolan tu..aduyai..

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

bongol unta.....welk...ko byg laa kalau nak sandar kan...lenguh beb !

MiSs dyzA!!~ said...

tULa kN.. iF rAMbUt pjG skLi pN, x pERLU asE NyE Nk tiNgGi kN sAngGUL tUh & mENAmpAk kN bONjOLan tUh kN..
bErdOsA taU..

SiLabiLabi said...

unta dipadang pasir je..hahaa

IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti
Tutorial : How To Pay Using Maybank2U