Yang disayangi

Wednesday, April 20, 2011

kejadian pelik pernah keluarga aku alami !

korang pernah tak alami perkara pelik2??
harini aku nak share cerita pelik yang pernah keluarga aku alami...

amaran ! entry ini mungkin panjang dari biasa !

kejadian ni berlaku ketika aku form 4 (2009)..kejadian ni kemungkinan besar dibuat orang akibat hasad dengki  dengan kelebihan keluarga aku ! (berdasarkan kata2 ustaz)..aku xpernah cerita pada sesiapa pon hal ni kecuali dia ni sebab rapat dengan aku dari kecik

kejadian pertama
aku pun xberapa ingat start bila kejadian ni berlaku sebab aku stay asrama...kejadian ni agak pelik...nak tahu apa?? ermm..bilik air rumah aku berbau agak busuk seperti bangkai + hanyir...baunye memang perit giler sampai nak termuntah baunye..bila abang aku check2 kat semua tempat memang xde pon bangkai terselit..setiap hari cuba check..tapi memang xjumpa pon menda pelik..sampai ada 1 tahap tu...ad banyak lalat hijau dalam bilik air aku tu..nak kata bilik air rumah aku tu kotor,memang xlaa..memang jaga kebersihan rumah aku ni (puji plak daaa)....selama 3bulan gak laa bau tu..kalau nak kata bangkai mybe seminggu je baunye kan?xke pelik?

kejadian kedua
kejadian ni berlaku sewaktu hari minggu..time ni aku ada kat rumah....kejadian ni disedari keluarga aku  time awal pagi...cecair berwarna merah+hanyir?? apa menda tu?ermm !cecair tu bermula dari kolam ikan rumah aku hingga ke tingkap bilik aku...memang banyak rr...aku memang takut dah sebab cecair tu agak busuk bagi aku...!kolam ikan terpaksa tukar air garam dia balik....hancus2!

kejadian ketiga
yang ni lagi pelik !time malam sewaktu aku tinggal dengan adik aku kat rumah..parent aku pergi pasaraya beli barang2 dapur...time balik rumah tuu..family aku dikejutkan dengan ketulan daging yang masih berdarah sebesar paha kat betul2 depan pintu utama rumah aku...sewaktu aku kat rumah tu..xde plak aku dengar orang datang rumah aku..grr!!ayah aku cepat2 ambik plastik then buang ketulan daging tu....pelik2 !

kejadian keempat
ni masalah kesihatan keluarga (ayah dan adik) 
aku rasa xperlulaah aku cerita...sekarang alhamdulillah selepas banyak kali berubat..


kejadian ni pun dah lama berlaku...aku harap kejadian tu xkan berulang lagii..
niat aku hanya untuk berkongsi pengalaman..xde niat lain...jauhilaah perbuatan menganiaya sesama manusia..

wa'allahualam....


48 comments:

Shamsuddin Amin said...

org dengki la tu kot... huhu

jauhi la perbuatan khurafat...^^

nur ikhyar dee said...

manusia selalu berdengki sesama manusia...

nauzubillah...

miss shark said...

kawan aku pun pernah kena benda yang sama dengan kau nih.

Koding said...

Cubaan...

Saya Cha Si Budak Emcem said...

perbuatan khurafat lar tue...
family saya pown pernah kena jugak...
abah sakit sampai sekarang ;(

apik pehe said...

ish3..same la amni..keluarga apik pon kena gak..tapi x seteruk cm amni..
takper2..sentiasa la bersama dengan DIA

naim said...

amny... itulah dinamakan sihir..

Sekarang cam mana? Naim harap ok lah.. :)

kalo benda itu datang ke. amal ayatul Qursi.

selalu solat tengah malm memohon pertolongan Allah swt

Insha Allah. :)

~::KUYA HARIS::~ said...

seram aje @_____@

ayie said...

huhu macam2 banyak la berzikir kalau camni..supaya kita kuat menghadapi dugaan Allah.. :)

Wafiy Suzly said...

ai,seram gak tu

misSbLurRy said...

pernah sekali..tetibe telur mentah pecah kat dengan tingkap bilik aku....

masa tue seingat aku memang aku langsung tak masuk bilik since petang...aku sedar time maghrib...

tingkap plak ada jaring, tak mungkin orang balik dari luar....so agak pelik

cik bAtu said...

aish...mnakutkan...trbace time2 mcm ni plak...hadoy...meremang~

Inspirationalefeks said...

seram gak ooo :) takut mendengar :( ... nasib sy xslh komen kat entry lain tadi ... pkir klik comment kat bwh .. rupenyer kat ats . hehhe

Miss Shikio said...

jgn risau, Allah sentiasa ada melindungi hambaNya yg teraniaya.

^_^

Juaini Juliet Jamaludin said...

yang dekat bilik air tu, apa jadi lastnya? buat apa nak hilangkan bau yg tak tau dari mana puncanya tu?
takutnya. :/

Juaini Juliet Jamaludin said...

yang dekat bilik air tu, apa jadi lastnya? buat apa nak hilangkan bau yg tak tau dari mana puncanya tu?
takutnya. :/

Firdaus Kasim said...

sifat iri hati nie mmg cukup2 saya x suka !

Entri terkini :
Cara Mudah Buat Header Blog yang Cantik !

Nur Liyana said...

fuyoo.....macam tue sekali...

nasib baik dh okey kan??


amny, yana mana satu sekolah dgn najmi....dia sekolah lelaki la..yana sekolah cmpur2!!hahaha

cik hemo hemo said...

tu la kes dengki dengki la ni .. manusie manusie .. penah jugak dengar macam tu , tapi lain ciket dari amny .. ^^

adan said...

kejadian ketiga tu nampak sangat ada something wrong...

daging apa yg sebesar paha tu?
klu daging lembu boleh buat makan.. kahkahakha.. gurau je.. ^_^

hoyahadis said...

sampai macamtu sekali sifat busuk hati manusia..takut kadang2 kan..walauapapun berdoalah selalu semoga terlindung dari kejahatan syaitan..

Henry Zackery said...

ada org buat ke ?? mesti kes dengki nie.. perkara khurafat nie

GEMPAR !! Amir Diramalkan Juara Maharaja Lawak

.izzatul.hazwani. said...

uwaaa.. tulah kkdg hidup ni ade jugak org yg irihati kan..
saya doakan fmly kamu sentiasa dlm lindungn-Nya ..
doa utk family sy jugak .hee~

NoRMa aZurA iSMaiL said...

alhamdulillah...semuanyer sudah selamat...

mykhalis said...

manusia yang pendengki tak kan hilang sampai bila bila..kita sebagai hambaNya brdoa semoga terlepas dari hasad dengki dunia

Fyqa said...

org dngki mcm2 akal dia....

Raji berkata said...

org dengki nih weh..
baik pindah jer rumah kawan ak pun pernah kena gak cmnih
last2 tak tahan dh sebab mcm2 kejadian pelik terjadi so depa pindah jer.. tapi lgi bgus kte bersabar kan mntak tolong kt Allah sesungguhnya tiada yg lgi hebat dariNya

MissSyarniFarida said...

amny, astaga, mmg ade org dengki tu, if i jadi amny mesti cuak gila lah ;o

Firdaus Kasim said...

awk, header blog awk dah cun dah.. hehe

Entri terkini :
Cara Mudah Buat Header Blog yang Cantik !

mie said...

apapun...
amalkan segala yang disuruh yang Maha Esa..

d_LA said...

isy..mintak jauh sume ni..bahaya bila ada penyakit hati ni, sanggup wat apa saja untuk menjatuhkan org..

amny, lawanya template baru..cun wooo

**::CIKNUURUL::** said...

tkutnyeeee kene cmni,..siyes,ade la tu dgki ngan fam amny,smpai buat jahat cmtu,.skang ade lg ke?,.mntak jauh bnde2 cmni,.nauzubillah,.

Cik Cempaka said...

eeee takotnyer

mesti ada kaitan ngan sihir

Ish...

BuDaK PeGheLiH said...

org dengki la tu. mcm kedai mkn kakak saya jgk.. tiba2 mcm xlaku.. xde org dtg.. rupa2 nya org ckp tiap kali dorg pegi tgk kedai kaka saya tutup, sdangkan tiap2 ari kedai tu bka.. huhu

miss shark said...

update lah oi. aku nak baca.

FurBall said...

manusia mmg penuh dengan hasad dengki dan perasaan tak puas hati..ada yang sanggup bersekongkol ngan syaitan tuk menganiaya orang..ish..

Dekcik said...

maybe ade family wt silap kt someone nie kowt..mntak tlong ustaz cm mane nak elak kan kjadian nie berlaku.

Amoi said...

cerita hantu ke?

homai

takutnya nak baca

:'(

Dekcik said...

bersabar je la.=(
nak beli baju murah2 meh ler..

aLieF si Muncung ManiS said...

uishhh...semoga amny dan family amny dilindungi olehNya...:P

atiey azha said...

ah sudah ! dah nampak pelik di situ okey ..

www.fierapirot.bolgspot.com said...

sedihnye..xpe fiera dah follow akak,org lain unfollow,fiera follow sampai 2ribu..hahaha..=)..thanks komen kt blog fiera tadi..

zu said...

khianat manusia.. take care sis

faiz said...

mcm buatan org je..

Siddiq said...

Khianat manusia,dengki,khurafat atau selanjutnya,semuanya dugaan.

Saya juga mempunyai seorang abang.Abang saya ini sudah 39tahun sekrang umurnya.Dia telah diserang dan diganggu makhluk halus sejak umur 18tahun lagi.
Sampai sekarang masih tidak dapat mencari jalan untuk menyembuhkan penyakitnya.sudah 21 tahun dia tidak sembuh dari penyakitnya.
sejak saya belum lahir lagi abang sudah ditakdirkan dengan penyakit sebegini.Saya jugak terpaksa alami kehidupan yang agak supernatural dari kecik.Sampai sekarang,jin yang berada di dalam abang saya sudah beranak pinak sampai tak terkira.Dah banyak jalan penyelesaian dicari,jumpa pelbagai ustaz tapi tetap tak sembuh.Selepas segala-segalanya,baru keluarga saya tahu,sebenarnya segala pertolongan harus dipohon oleh Allah.Buang keAKUan dalam diri dan mohon kepada Allah kerana semua di dunia ini miliknya.Senang kata,ini semuanya ujian tidak kira kita DIBUAT oleh orang mahupun sebaliknya,ianya ditakdirkan oleh Allah.Tapi apa-apa puwn redha,ikhlas,dan sabar beribadat kat Allah s.w.t.

ASaDa RyutaRo said...

macam2.. kalau orang dah d hasut iblis ni, tak ingat dah pasal salah betul halal haram. main tibai je..

semoga sentiasa berada dalam lindungan rahmat Allah SWT. sama2 berdoa semoga dijauhi dari hasad dengki manusia.

Dekcik said...

dekcik pown same ade owg unfollow sbb bosan kowt ngn blog dekcik..huhu..

kay_are said...

ade r orang yang x puas ati ngan famili amni tu.. pedulikan je r die.. hidup aman sentosa suda =)