Yang disayangi

Wednesday, April 27, 2011

tak ramai mengomen blog kita?? kenapa?

blog aku xramai pon yang mengomen seperti blog2 otai tu..
tapi ada la jugak 2 3 ketul yang mengomennye....
ada orang tanye aku dekat im facebook..
 (ayat dia lebih kurang macam pix kat atas tu )

blog aku takde yang best ponn..hanya merapu je lebihh....
tapi aku gunakan beberapa teknik...


1.verification word...apekah??
first sekali sebelum buat apa2,,blog korang ada x CAPTCHA Verification??klik sini kalau xtahu..bila dah tiada,baru mudah orang nak mengomen...


2.blogwalking sambil mengomen di entry mereka
sentiasa amalkan blogwalking ke blog2 yang berlainan setiap hari..jangan hari ni singgah blog AMNI DIARY,,esok pon AMNI DIARY.....bila dah singgah tu..try tuk komen blog mereka,kalau malas nak baca entry mereka tuu..korang komen ''nice entry'' pun dah kira okeh..elakkan diri dari membebel di shoutbox...nanti tuan blog tu pun akan membalas bebelan di shoutbox korang gakk..
(contoh macam aku laa)..(^^)Y

3.berinteraksi sesama blogger (interaksi 2hala)
bila dah selalu buat teknik no2 tadi tu..aku yakin korang akan dapat member baruu..selalulah komen antara 1sama lain..(korang komen blog die,,die komen blog korang)..barulah adil gitukan...xpasal2 dah dapat pengomen tetap blog...


4.bila dah mengomen...

bila dah mengomen seboleh-bolehnya tinggalkan latest entry korang di kotak komen mereka..elakkan di shoutbox!!
contoh macam yang bawah ni




::::::::::::::::


teknik aku ni kalau korang nak cuba praktikkan..boleh jee....nak cari member yang suka mengomen,boley laah jenguk kat bloglist aku mereka kacak! dan mereka cantik! tuuu..mereka suka mengomen sesama blogger,...

...setiap orang ada caranye sendiri..ini adalah cara aku...korang bagaimana plak??

jom share..^_^


46 comments:

Shamsuddin Amin said...

nampaknye tips amny ni sgt begune tuk ak...
thanks amny...^^

Santan berlada : Bowling :: sejarahnye...

iman musa said...

blogwalking sambil mengomen!! hahaha
nice tip seyh!!

Wafiy Suzly said...

hebat, siap kongsi tips dah otai ni..

n.asha said...

thanks for the info..nice la...

diyana said...

tips yg berguna! ^^,

cik najihah said...

nice tips :)

MissSyarniFarida said...

amny yang no 1 tu memmang tips paling berguna HAHAHAAHAHA

;D

adan said...

salam.. wah.. nice entri.. thanks amny.. tips menarik ni.. heheeh..

psstt.. link luna maya tade ke? kahkahakhakah

miss shark said...

aku perlukan commentor(s) yang ikhlas. geee~

Azlan The Type Writer said...

tips yang berguna buat diriku.
benar sekali kata2mu itu amni~~~
:)

KatekateKite said...

rajinnyer melukis!=D


tips terbaik!

Liyana Z said...

wow! thanks for the tips! hehehehe

i tag u in a contest!
jom! http://kmf20.blogspot.com/2011/04/inner-itu-saya-punya.html

faiz said...

tip yg bgus...cara plg bgus komen blog org lain...

cpahniza said...

nk cpah review blog amny ke? hehe...xotai cm amny la....=p

naim said...

hebat la amny~haha

:)

cik hemo hemo said...

nice tips ! setuju . kekadang nak jugak blogberlari-ing .. eh ade ke mcm tu ? --"

mykhalis said...

khalis suka cara nie..kita kawan kan amni kan?hehehe..

khalis tinggalkan 4 links terus..ok tak?

Seandainya semua lelaki sudah tidak berminat pada seks

Mengapa mereka merakam 3gp lucah??

koleksi artis seksi dalam majalah mangga

Jom anti PAS!!!??

Dekcik said...

wah..ske bg tips2 eh..bgs2..x kedekut ilmu..tips2 yg bergune..hehe..

wahida said...

ambik tips kt cinie.. :)

Fyqa said...

nice share :)

.izzatul.hazwani. said...

waa... useless utk saya .
eh silap :) maksud saya sagt berguna tuk saya .kah3

.izzatul.hazwani. said...

waa... useless utk saya .
eh silap :) maksud saya sagt berguna tuk saya .kah3

d_LA said...

skang mmg ada mslh kot sbb start ada domain baru ni entry dla lmbt update so orang x perasan ada entry baru..org dtg komen/baca pun jadi kurang..sedih sikitlah

YOUsoF said...

Dari no.1 hingga no.4 semuanya tak membantu......




Tetapi sangat membantu!!


Mekaseh Amny.. Mekaseh Amny.. ;D

fadh leyanie said...

info bgune nih! tq.^^

Mimosa Pudica said...

bergune...bagos..bagos..

Razz said...

Nak komen jugak la, macam ni ke?hehe..
pastu tinggalkan link ke blog kita di bawah ini macam ni ke?
:-)

http://www.rez90.blogspot.com

FurBall said...

cane nak letak link kat komen cik amni??

fyna said...

gud info..
;)

apik pehe said...

huhu..gud2 idea..
satu lagi..kalo nk shout kt shoutbox tu kena guna ayat2 pertanyaan..hehee..

cham's said...

nak komen "nice entry" gak-lah HAHAHA

Nur Liyana said...

setuju dgn amny!!!hahahaha

kNOcK..KnOcK.. said...

berguna..
thanks...
mklumlah..bdk bru blaja kn..
hehehhe

Mr Lonely said...

nice blog... visited here with a smile, take care always... feel free to visits me back at http://www.lonelyreload.blogspot.com (A Growing Teenager Diary)... thanks ~~~

Firdaus Kasim said...

taw x pew, kalo main FB bukannya leh dapt hadiah pun kan? hehe


Entri terbaru:
Apa Itu SPAM?

NoRMa aZurA iSMaiL said...

betul2...sambil blokwalking, sambil mengomen :)

hari nie blog amny, esok blog amny, minggu depan pun blog amny, boley??

aiman rashidd said...

fizo omar ?? LALALLALALA

have a nice day !

hazwani yusof said...

orang tak suka komen mungkin entry kita tulisan halus macam semut, macam entry saya heee :)

takpun yang sibuk-sibuk cerita pasal pakwe/makwe/tokwe :D

Koding said...

Kadangkala blogger terlampau memikirkan sesuatu ayat yang boombastik barangkali...

Hafriz Mohamad said...

hehe.. btul3..
dgn fesbuk, x dpt smue ni..
tp.. dgn aktif sbg blogger, sy prnah dpt hdiah 1 set alat mainan dgn topup free...hihihi.. ^_^

BuDaK PeGheLiH said...

stakat ni amni kot yg selalu komen kt blog saya :p hehehehhe...

bagus tips ni.. :)

mie said...

qeat tu membe sekolah gue
rasa bangga la pula..
eheheee

kay_are said...

nape fizo ngan afif af yanga de kat dalam gambar tu? mane gambar aku?? sampai ati mu tak letak pic aku kan? huu.. tapi betul2.. nak orang komen blog kite, kite kne komen blog orang dulu.. kalau takat folo je, orang pun balas folo je r ye tak? hee

Ayie said...

Yang penting kene mesra.. Kalau entry tak best pun, kalau kita mesra, kompom orang sampei..

Moh le ke blog teman plak.. Ada makan makan kat sana.. ^^

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Anonymous said...

I every time used to read post in news papers but now as I am a
user of web so from now I am using net for articles or
reviews, thanks to web.

my web page ロレックスレプリカ