Yang disayangi

Saturday, May 14, 2011

benci gila orang yang sombong macam kau !

Lama gila aku tak taip entri..aku bukanlah buzy sangat pon..
just otak tiba-tiba jem ! grrr !

opss!!
 gambar dibawah ni tak ada kena mengena dengan tajuk entry kali ni..
ingat lagi tak tentang entry ni dimana aku konfius nak pilih mana

komen dari fyzal,sila lah jenguk blog beliau --klik sini
komen diatas ni aku rasa memang terbaiklaa..
aku berterima kasih jugak kepada semua yang sudi berkongsi pandangan

~so keputusan aku memang ke UITM MACHANG

===========================================

so, berbalik kepada tajuk,
hari ni aku pergi medical checkup dekat hospital
pagi-pagi lagi aku dah bangun 
konon-kononnya nak pegi awal,risau orang ramai plak kan..
bila pergi hospital..nurse tu kata dah penuh =_="
so terpaksalah aku pergi medical checkup dekat klinik swasta..

bila aku sampai tu..memang tak ada orang !
 perrh!ni yang buat aku happy go lucky ni..

 aku terus pegi dekat kaunter klinik..


AKU : akak dekat sini medical checkup berapa ya??
AKAK : RM 75................................ (NADA SOMBONG) !!
AKU : ok la akak..saya nak check dekat sini je............
AKAK : bak sini borang  tuuu......................................... !
AKU : WHAT THE FACE !!SOMBONG GILER MINAH NI (DALAM HATI)


Minah ni kerja bahagian kaunter je..apsal tak mesra alam langsung!!
sakit hati betol..kalau 'BELIAU' tu doktor aku boleh terima lagi..
setakat kerja bahagian kaunter..aku pon boleh.!!
patotlaa klinik tu tak ramai orang..!!

boleh bankrap klinik tu dengan pekerja seperti 'BELIAU' !!




25 comments:

Shamsuddin Amin said...

haha...
tu baru kat kanter klinik...
klo yg sepital lagi sombong nak mampus....
blagak doktor bagai...
padahal pgawai pendaftaran je... hahaha

Miss Shikio said...

meluat aih org sombong cm tu, bg mkn kasut ja hahah~ (garang nih)

ehem2... gud luck for ur study yah. apa2 pun, kena ikhlas belajar jgn main2. peluang seperti ini susah nak dapat.

chemay said...

benci kan orang bajek2 macam tuh..
kerja dah la tak layak pon untuk menyombong..
lgipon tak salah if cakap elok2.
aiyaaa
=__="

The Towel Ninja said...

singgah:)
http://sang-pemimpi-tegar.blogspot.com

dwaty said...

aik selalunya swasta yang ramah mesra...

YOUsoF said...

Dah decided nak ke UITM MACHANG tu so bagi yang TERBAIKK ok! ;)



Patutnya orang bahagian kunter la yang patutnya senyuuuum sepanjang masa kan..


Penah gak dapat layanan lebih kurang camni, pulak tu yang kita nak (MC) tak dapat pulak tu.. huh sabo jela..

adan said...

perghhh.. giler ar.. tak padan dengan kerja dia.. ish..ish..ish..

Syuxer said...

bgus awk punye decision..:)..pilihan bernas dan tepat..

agaknya kak tuh tengah period,tngah gaduh ngan suami/bf malam tadi,kena marah dengan bos..heheh emo time pagi memang camtuh..susah dah nk jumpa orang kat kaunter yang muka ikhlas cute heheh

d_LA said...

biasanya yg swasta la friendly kan..hampeh tol..dtg bulan kot minah tu..hahaahah

naim said...

tak ada sivik punyer minat kaunter. XD

Nadia Mashuri said...

sbb tu lah org mcm tu cume dpt kerja dkt bahagian pndftrn jer..
tak layak dpt kerja yg lbh bgs, sbb perangai dia cmtu..

cik hemo hemo said...

gud luk amni !!!
biaselah tuu. laen orang laen perangai. sabaar yep. :))

ABU said...

finally pilih uitm..slmt mnjadi pljr uitm..stdy elok elok nanti ok..:D

ramai jak orng kerja kat kaunter prangai mcm tu.. blagak,..tp tak pa..buat duno jak..keh keh..

cakap dgn dia.."siapa kau!!" ahahaha..

Ini Kisah Tia said...

grr ~ tak suka pekerja macam tu . buat mood pergi laut jeeee !

**::CIKNUURUL::** said...

slalu sgt jmpe org cmtu,..bajekkkkkknyerrrrrr lahh!!<.hishh,nyampah!<.huhu,.

apik pehe said...

hehe..betol sangat kata fyzal tu...macam apik skang..dah ader diploma..skang ni tgh nk abeskan degree..hehehe...

mak aih sombong giler minah tuh...kalo apik,dah bgtau dah pihak atasan..hahaha..

*apik duk area kubang kerian..40 minit sampai la machang...

nur ikhyar dee said...

ler apa kes sombong sangat..kaunter pun nak berlagak...malu kaum je.. nway.. gud choice amny! Gudluck!

MissSyarniFarida said...

amny memang MOSTLY orang jaga kaunter akan jadi kerek, maybe sebab die bajet hebat becausesemua org akan pegi kat die and ask her questions kot, ceitttt. Dulu penah ade makcik nie, MACIK yang agak tua la, die kerek nak mampos, tanye kat mane toilet je pon,pfttttt

okey honey, good luck in machang, study hard study smart, may all the success be yours.

yangbaik said...

wah... sukanya.... cam tu... selamat belajar, belajar rajin2 yer jangan suka ponteng kelas nanti kena denda plak... heheh

Ayie said...

dia tengah bad mood gaduh ngan laki pasal anak dia kot.. hahaha..

*haaa.. tu le teman nak ghoyak sikit.. kalau amik dip, sama je macam amik matrik.. duration dia beza setahun lebih je, tapi kelebihan kalau ada dip dan degree memandangkan matrik takde sijil..

Ayie said...

tu juga sebab kenapa teman tolak matrik melaka dulu.. UiTM dihatiku.. hahaha

Henry Zackery said...

sombong macam 2 baek bagi ubat pelali banyak2 je.. biar koma..hehehe :)

Ujian Mata Untuk Lelaki Dan Perempuan

cik najihah said...

geram gile mcm tu huhu

Lyaa Suriany said...

uitm machang..
heee

amni
org mcm tu
laen kali sound je setempek

nur ikhyar dee said...

apa lah orang tu, tak de sivik langsung...

malu kaum ja...