Yang disayangi

Monday, May 2, 2011

contest semua tentang 4..

harini baru boleh update entry..kalau tak.hmmm...! HAMPAGAS! 
tadi tersinggah blog ni,tengok dia join 1 contest...
rasa menarik jee nak joinn
almaklumlaa otak tengah blurr nak taip ape..hehe

kalau rasa berminat..meh klik sini <---



4 perkara describe diri aku ?
~seorang yang kuat perasan..ahhah
~suka melihat sesuatu yang baru
~xsuka melihat barang bersepah
~errmm.. sensitive !

4 nama manja aku ?
~amni or ameni ( member2 )
~akak ( sibling )
~ekin or syikin ( family,sedara-mara )
~amsha ( time sekolah dulu [gabungan nama..heee] ) 

4 perkara baik yang kamu buat harini
~bangun awal ( biasa bangun lewat ) hee
~harini aku memasak..mak aku rilek..wink2 (^^,)Y
~berangan nak kahwin ( perkara baik ke? )
~tidur petang..ahha

4 tempat yang aku nak pergi sangat?
~planet pluto 
~dasar laut antlantik
~ke matahari
~makkah (yang ni memang betol2 serius..)

4 perkara wajib bawa keluar rumah
~hanset ( 4in 1 ) contact orang +kemera + lagu + on9(cari wireless merata2)
~ bedak compact miyami
~beg tangan
~tisu

4 perkara terakhir aku buat sebelum join contest ini
~golek2 atas katil
~berangan
~gayut setengah jam
~tidur 5minit

4 orang yang aku paling sayang di dunia ini
~rasulullah
~keluarga
~member2 + pakwe
~awaklah!

4 jenis ragam manusia yang aku jumpa hari ini
harini aku xkeluar rumah pon..so ni semua ragam sibling aku
~selok+ beria (adik bongsu)
~gedik (adik perempuan aku )
~merajuk ( ? )
~tahan sakit ( abangmi ) <--baru balik dr hospital

4 misi yang aku perlu capai dalam tahun ini
~nak tidur 24jam
~kahwin
~tengok tv tanpa tidur
~delete blog
(semua mengarut)

4 habit buruk aku?
~semenjak habis sekolah,aku jadi kuat tido
~suka online internet berjam2..
~suka berangan
~suka mandi lama2..

4 perkara aku fobia
~time aku tahun5..lintah sebesar ibu jari nyaris2 masuk dalam @#@$
~kena tahan polis trafik 3kali (bawak motor tanpa lesen + xpakai topi kledar)
~eksiden (aku bawak motor termasuk parit)
~telinga kanan masuk manik (time kecik)

4 sebab join contest ni
~menarik
~blurr nak taip entry ape...
~nak memeriahkan lagi contest ni
~suka-suka (nak cari member baru)


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


aku nak tag kay_ are dan sesiapa berminat..(^^,)Y




p/s~sejam aku menjawab soalan ni..=_="

huhuuh...seronok..!


36 comments:

Nadia Mashuri said...

gud luck yaa..
=)

amny said...
This comment has been removed by the author.
**::CIKNUURUL::** said...

amni n adk bradik selok ek rni,.hahaha,.adoii,.toksoh berie sgt seloknye tu weh,.malam dh ni,.hehe

amny said...

nadia > thanx dear..^^

cik nurul >> selok2 comey laa...^^

~::KUYA HARIS::~ said...

wah..banyak boleh tahu ttg dia.hehe ^^ gud luck

*nak join tp kan kan banyak sangat soklan.cam jawab exam -__=** fufufuuu*

adan said...

amny apa maksud selok tu? xfaham ar..

jom g matahari bersama nak? ahhaha..

banyak lawak ar entri ni.. ini macam la best.. ahahaha

amny said...

kuya > sejam nak menjawabnye..hehhe

adan > selok is beria..hehehe..eh tahu ke maksud beria tu?? beria is over..heheh

Ini Kisah Tia said...

gudluck amny ;) menang nanti share2 laa . hehe (gurau)

miss shark said...

kehkehkeh.. aku dah tau sal lintah tu ;)

Wafiy Suzly said...

ape maksud ko lintah masuk...

Nur Liyana said...

wahn bestnyer...cm nk masuk jugak la contest nie..heeheh


hahahahah..nk tido 24 jam..

pergh!!!!!boleh migrain kalau yana tidur lama2!!!hahhhah


amny, jom pergi matahari sesama!!!ahahahhahahha sengal!!!

naim said...

amny: best x?

amny said...

Tia>hahah..jom share...^^

miss shark >> ape yg ko tw???

Wafiy >> lintah nk msuk dlm bdn aku la ngek!

Yana >> jom la join,,,bagi meriah skit....^^

naim >> apa yang best???

d_LA said...

tang fobia tu mmg fobia dla baca..gud luck amni^^

Dekcik said...

amni. same ngn dekcik x tahu nak tulis ape..ambik kesmpatan join contest..

mykhalis said...

banyak jugak soalan ni kan?

Shamsuddin Amin said...

wah... sensitive juga cik Ameni ni erk...^^
gud luck...!!!

baru dpt terjah2 korg sume... huhu
bz sikit...

Ayie said...

teman suka entry nih.. maka, teman kasi 4 buntang bersama 4 bijik thumb up (tangan dan kaki) dan tak dilupa, 4 kali perkataan ''gud luck''..hehehe..

MiSs dyzA!!~ said...

wAh!!~ Nk bUat ENtRy Ni jUgAk La.. bLEy x aMNi?! HiHiHi!!~
LmE GiLAk dyzA x tErjaH bLOg aMNi Ni.. kaN, kaN, kaN.. BZ GiLak LoL..

Shamsuddin Amin said...

dtg lagi... =P

dean baru habis study...
ni tgh cari keje...^^

apik pehe said...

hahahah..apik gelak sbb lintah gatal..haha..tu laa..saper suh main dalam parit tapi x pakai spender..hahha

amny said...

d_LA >> haha..memang fobia...^^


Dekcik>> otak blurr...tu ase join je
..heheh

mykhalis >> macam soalan exam...

Shamsuddin Amin >> op kos la sensetive..uhuhu..cri kje pe ek?

Ayie >> wahahhh!!banyak nye 4 tuu..^^..ade makne ke??hiihiikk

MiSs dyzA!!~ >> jom2...meriah contest ni..^^

apik pehe >> bukan masuk parit...heheh...tpi time uw banjir kt kg...paras dada..spe la xnk mandi....time mandi tu r,lintah amek kesempatan..hheheh

OreO HitaM said...

NI sebab i tak pernah dan tak akan join benda2 segment mcm ni..tambah2 jenis yg nak kena tag org..Argghh!!!

Ainnur Afiffah :) said...

wahh..bedak compact miyami tuu...:) hihi

faiz said...

heheh...kaki tido rupo eiyh..

amny said...

Oreo >> bes pe join...ne tw rezeki menang tu ade,,hehhehe

ainur >> my belaved bedak..hheheh

faiz >> ehh..bukan kaki tdo..time ni je kuat tido,,t dah smbg blja,,xde da r tido=D

apik pehe said...

tau dah..lintah tu aim dah kat budak yang belom akil baligh..hahahha

BuDaK PeGheLiH said...

yang pasal lintah tu plg ngeri rasa.. huhu..

amny said...

apik pehe >> ehhh...sudah a.b yee..!!hehehe...pelik gak time mandi tu..panjang n lembik je ase...mujur otak waras pk yang amni ni bukan lelaki...heehhehh

BuDaK PeGheLiH >> hehehe..tu la pasal..kulit lintah dah r lembik..

nur ikhyar dee said...

gayut setengah jam ja....? hehe

wewitttt!!!!

^___^

mie said...

gud luck..
nak pergi matahari ke..
ehheee

ABU said...

darpd sini aku dah blh define amni jenis yg cam ne..emmm.hehehe

gud luck contest ni..:)

ghost writer said...

nih mesti boleh menang punya nih...

r-5 said...

hmmm menark..tapi takde mood plak nak join cotest ni hari ni. huk3. gudluck.:)

NoRMa aZurA iSMaiL said...

gud luck...

cik fiqa said...

thanks for join the contest..for futher info,always follow up my blog ok... :)