Yang disayangi

Friday, June 3, 2011

kehidupan baru di uitm machang !

seminggu sudah aku MDS dan seminggu sudah aku menjalani kehidupan sebagai student uitm machang..pejam celik pejam celik..dah nak masuk minggu ketiga aku kat UITM MACHANG..

BLOG AKU DAH START~
labah-labah  buat sarang...
cicak mula bertelur..
dinding penuh dengan abuk..
orang mula tidak berkunjung...
entry dah basi dek usia...

kini aku aktif semula berbelog !
banyak cerita aku nak taip dekat sini..tapi aku xtahu nak ceritakan macamna..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
entry kali ni banyak gambar..so layan je lahh ..

gambar yang bawah ni nama dia AMNI ASYIKIN ! suka mengeluh time MDS sebab xcukup tidur ! pukul 4.30pagi dah bangun...mata dah tingtong ! grrr..~~


time hari MDS..jangan haraplah nak melawa...
nak pakai tudung belit2 kepala pon memang xkan sempat...kalau sempat pon,jangan la pakai,,tak pasal2 kena tegur dengan abang or akak PM (peer mentor).. time aku MDS haritu... antara 2 jenis tudung je dibenarkan... hitam and putih jenis bawal yee..heee (^^,)
gambar bawah ni..kitorang dibawa berjalan2 sekitar uitm machang time riadah... nak kata letih tu jangan cakap laa...memang sesiapa nak kurus,,masuk je uitm machang..
sebab apa aku kata macam tu??sebab bangunan uitm machang memang dalam kawasan bukit.. habis lemak-lemak tercicir time berjalan tu...hehe

gambar bawah ni aku tak tahu nak komen apa2.yang pasti time ni aku duduk kat tingkat atas..kat bawah dah penuh..yang bestnya tingkat atas ni,boleh curi-curi tido...nak-nak dewan ni berEKON.tidur plak xcukup..memang buat tahi mata la sesiapa yang duduk tingkat atas dewan nii.

 gambar yang bawah ni plak..aku malas nak cerita pasal orang-orang tu..tapi aku nak cerita pasal bangunan yang berada dekat belakang2 tu....semua tu bangunan kolej siswa/siswi...errm,,kalau xsilap aku lahh...kolej siswa just ade 2 je dan siswi 3 bijik kolej...cukup la tu kan?


seminggu aku stay kolej TUN HUSSIEN ONN..habis je MDS...mengikut kos aku.. aku kena pindah semua barang ke kolej TUN DATO MAHATHIR...naik bas la angkut barang tu,,,jauh antara kolej tu,xpayah nak cakaplaa...memang tersangat jauhlaa..boleh pengsan kalau berjalan sambil angkut barang..kolej aku dekat dengan padang gambar atas ni...haa!! jauh x??

gambar bawah ni..kolej aku ! baru je dibuka tahun 2010 kalau xsilap aku lahh..so baru dibuka..barang semuanya baru laahh..gambar bawah ni,tunjuk bahagian belakang bangunan jee..kalau depan bangunan , memang cantik laa....


gambar bawah ni kolej DO iaitu kolej siswi...
dan aku yang duk ambik gambar ni pon dari kolej siswi iaitu THO

  ni library...luar nampak kecik..dalam besar taw !


tangga ni dikenali dengan tangga batu cave...
kalau naik tu,,memang semput laa...memang bagus untuk kesihatan..!(^^,)Y

ni van pengangkutan yang lebih dikenali sebagai tenggiling..aku pon xtahu sebab ape diberi gelaran macamtu...sekali naik nak pergi kelas/kuliah cas rm0.50..kalau nak pergi bandar machang rm1.50.. dan kalau nak pergi ke bandar KB rm 7...so,,kalau nak berjimat untuk ke kelas tu...jalan kaki je laah..tapi kalau nak jalan kaki tu...konfem mandi peluh laa..takpe2..bilik kan ada ekon !


letih aku membebel kat atas tu...sampai disini je lahhh aku membebel.....

nak tahu lagi tentang UITM MACHANG...
boleh rujuk ~> SINI

sini lagi boleh

37 comments:

apik pehe said...

hahaha..cian2..tapi takper laa..kt machang tu dah dekat dengan kawasan air terjun..hehehe...boleh la g hujung2 minggu..

Abu Huzaifah said...

jga diri... :)

Nur Liyana said...

wah amny..hehhehe

all the best!!!!

homesick tak weyh?

amny said...

apik pehe >> air terjun ktne??ade ke??

abu >> thnx..^^

liyana >> xpon...dah bse stay hostel time sekolah dulu....

d_LA said...

hehe..rindu amny..nt blaja kecek klate deh..ade ke air terjun kat machang pik??xtaw la pulak..hehe

ABU said...

banyak sng kan..sampai penat membebel hahahaha.. esok2 nak membebel lagi...penat la gamaknya..:D

adan said...

amni tunjuk bilik amni er.. ok la tu senang sya nak hantar surat cinta direct ke bilik amni.. wuakakaka.. ^_^

misSbLurRy said...

welcome to ipta life....
aahhhah

shark said...

beb, lu nak tengok *UOA tak? malas nak kecoh.

*university of Ahmad.

apik pehe said...

ader..air terjun jeram linang, banyak kat kawasan tu..huhu..tu yang paling dekat dengan uitm machang la...

naim said...

peh!!

terbaik amny.. hehe

nak hadiah leh x. hehe

Ini Kisah Tia said...

haha! semua UiTM macam tu ke ? yelah , adik Tia duduk UiTM pun mak aih rasa nak pitam naik tangga nak ke bilik si adik . perhhh . besau bebenau UiTM nih !!

Syuxer said...

wahhh..camtu rupanya UiTM..penat gak naek tangga kalu dah u fesyen bukit2 neh..heheh..

bagusla dapat bangunan baru,heheh..arap2 selesa heheh..:)

faiz said...

selamat membebel blk..heheh

ayie said...

nampak mcm seronok amy kat sana..hehe

chemay said...

belajar elok2 kat sana nanti tau amniii.
:)

missdora said...

study molek2.. :)

UiTM Di Hatiku..

missdora said...

study molek2.. :)

UiTM Di Hatiku..

KeYLa GoJez said...

wahh... go0d luck amny!! hehe.. rindu pulak dgn uitm machang.. serius kurus nt amny.. hehe.. tp first sem je.. nt da lame2 malas da naik tangga.. =D anyway, jauhnye sampai TDM? bukan part 4 - 6 je ke kat c2?? papepun, go0d luck taw amny!!

nur ikhyar dee said...

habislah lemak tercicir-cicir time jalan kan...?hehehe

Selamat Belajar!

aidy said...

Welcome to UiTM Machang dik ! :)

noraim said...

keyla gemuk! intake ramai sgt lah. sampaikan budak part 1 dok TDM. dannnnnnn senior kena lempar luar. hukhuk. yg neh contoh terbaik. hukhuk.

amni: welcome dik. hihi. naik tenggiling ye, penat lah nak jalan dari TDM ke kelas. huhu.

Raji and Yeen said...

wow dpt Kolej Dr M
hebat2 lps ni kau pun dpt berfikir dgn hebat jgak..
hahaha mcm best jer orentasi

**::CIKNUURUL::** said...

amniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,.wuwuwuuwu,..sedih gile sbb xdpt nyakat amni lg,.huhu,.dh dpt stdy jauh dh die,.pasni merase la blk pekan naik bas,.keh3,.

mcm prnh terbace la psl uitm machang ni,psl tenggiling oren tu,.hehe,.tp kt mne ye,..

ohh,haa,.blog tunang nye si Khairul Fahmi,.hehe,.

weh,amni,.CN dh lame gak xbkk blog,huhu,.ni bru due hri bkk,.berabuk ngn srang tebuan jtuh dh kt blog ni,.xde spe nk tlong sapu,.kakakaka

slmt stdy la ye,.org lain tgh brcuti 3 bulan,

Amni said...

heeeee....... selamat belajar.... masa MDS kalau ad ayang sempat nek melawa, salute ah! bagus nyer la kan.... selalu memang tak de nyer sempat.. he...

p/s ; nama kita sama.. haha

nana89 said...

hadiah phargaian tuk awk krn jd follower sy..meh ler dpt amik kalo sudi..feel free to join my contest too

amny said...

alaa nana89...xlps la nk bkk blog n join contest...xde link..

Onitsuka_hana said...

penatnya berjalan

r-5 said...

selamat belajar ke uitm. belajalah dengan bersungguh-siungguh. :)

Ayie said...

dulu teman ponteng.. hari pertama, kedua dan terakhir je yang teman poie.. hari lain teman lari.. fly, kawan amik.. hahaha

Akulah Pak Lan said...

Zaman student memang best

.:hana radzi:. said...

selamat memulakan pengajian... :)

omai.n i k l i s a said...

kazen kita kat sini jugaaaaak.
kos ape ye?

gud luck, belaja elok2 ye!

kay_are said...

minggu orientasi memang r memenatkan .. tapi ade yang best ade yang tak.. standard r tu kan? ape pun slamat blaja =)

NoRMa aZurA iSMaiL said...

seronok tengok uitm machang..teringat wat program kat situ dulu..comel jew bas tu...bus sekolah ek??

MEDIHA OMAR said...

Tingginya bilik awak ditingkat 5! Saya TDM ditingkat 2 dulu..

clairexoxo said...

kalau duduk kat kolej tu ikot course ke???