Yang disayangi

Sunday, August 21, 2011

trauma disamun !!





> rosma , shima  , nurul  , amni , wawa , jeni <





18 OGOS 2011 ! tarikh  yang betol-betol buat aku gerun ....

18OGOS 2011 (khamis) , 8 MALAM 
>lepas berbuka sorang roomate aku cadang ke wakaf cheyeh..
>sorang roomate aku tak dapat ikut sebab parent tak bagi permission..
>(decide) ~6orang pergi bersama ( roomate aku dan roomate mmber aku )
>machang ----> wakaf che yeh ( 40minit ) naik 'tenggiling' ~van uitm ( 10.15 malam)
>pukul 11 malam sampai w.cheyeh...
>keluarkan duit dekat bank...
>berpecah...3orang ke lain dan 3orang lain ke tempat lain...
>pukul 2pagi jumpa semula..decide nak check in hotel dekat situ
> konon2 nak jimat kos,tak jadi checkin hotel,so pergi stay dekat McD seberang jalan dari w.cheyeh
>bersahur di McD

19 OGOS 2011
>pukul 6pagi,MacD tutup...
>3orang bergerak ke 7eleven~ cari tpup / 3orang lagi temasuk aku masih di MacD
>aku dan 2orang lagi baru nak bergerak ke 7e tapi yang 3 orang tu dah takde..
>3orang tu ada dekat belakang Shell...


time dekat Shell ni bermula ceritanya....time aku baru sampai,aku baru je nak masuk toilet dekat shell tu tapi aku bertembung dengan jantan...jantan tu masuk toilet perempuan...pelik plak aku..padahal toilet lelaki lagi besar dan lagi ok dari toilet perempuan dekat situ..terus mati mood aku nak masuk toilet..aku terus pergi dekat geng2 aku tu...aku ajak cari surau untuk solat..tiba2,,jantan tadi keluar,tapi dia xberganjak dari tempat kitorang tu...jantan tu ada tanya kitorang..'akak nak pergi mana ni?'tapi kitorang senyap jee..mula tak sedap hati....jantan tu call member dia..aku terdengar dia cakap.." weh,,datang sini cepat weh..tayar motor aku pancit laaa....."kitorang terus cepat2 pergi dari situ...then pergi tanya seorang pekerja shell dekat mana masjid terdekat...on the way ke masjid tu..ada sebuah lori dan sebuah kereta wira lalu sebelah kitorang beberapa kali...lalu tapi macam menghimpit ke kami...rasanya jalan tu dah habis lebar dahh..

bila dah sampai masjid tu..rasa lega sikit,orang masjid tengah solat SUBUH memang ramai..sampai terkeluar saf..syukur sangat time tu...2orang member aku dah start lending nak tidur sekejap..yang lain duk tengok barang yang diorang beli tu....aku tegur member aku yang lending nak tidur tu ,jangan tidur kat sini..nanti orang masjid cakap apa plak....tapi tiba2 salah seorang member aku (nurul ) yang lending tu bangun mengejut dengan muka yang pucat terus capai beg dan terus peluk beg die tu..macam nak cakap something kat ktrang tapi macm xlepas ..(rupanya dia dah nampak penyamun tu duk mengintai dari tiang masjid).secara drastik aku pandang tempat dia pandang tu..tapi belum sempat buat apa2,,kami diterjah seorang jantan yang kami jumpa dekat Shell tadi tu dengan bersenjata pisau mengacu ke muka kami....sambil tangan mengambil beg AKU ! dan menarik sebuah beg lagi dari member aku(jeni) yang syok tidur atas beg tu..yang lain semua kaku...aku drastik bangun dan terus berlari masuk saff orang yang sedang solat tu ( tahiyat akhir )..bising tak terkata laahh..member aku yang tersentak dari tidur tu menarik balik beg dia dari tangan penyamun tu,,tapi penyamun tu tarik balik sambil pisau mengacu ke perut member aku(jeni)...serius,aku fikir mati time tu..time tu lahh aku nampak penyamun tu lari...yang mengejutkan aku,,salah seorang member aku (Jeni ) mengejar penyamun tu.....aku dengar member aku (shima ) cakap dekat member aku (wawa) sorang lagi ...." wawa,,,jeniiii tuu.....!!"....aku serta merta kejar member aku (jeni ), serius,,aku risau gila kalau terjadi apa2 dekat jeni..tangga masjid pon aku rasa macam tak wujud dah..main terbang jee..nasib baik aku sempat kejar jeni....aku sayangkan nyawa dari barang2 semua tu..aku dan yang lain jerit dekat orang masjid mintak tolong...tapi diorang macam tak paham dengan situasi sebenar...lepas tu baru lah bertindak..tapi dah terlambat...jantan penyamun tu dah naik kereta...kereta yang aku jumpa sebelum kami sampai masjid tadi....2beg jadi magsa..yang lain selamat...biarlah duit dan barang d

end story~~

aku malas menaip dah...

aku tahu ,semua tu salah kami...keluar malam....habis kena membebel..terima je laahh..tapi paling tak bestnya..belum sempat kitorang sampai ke UiTM...cerita ni dah sebar meluas sampai ke lelaki...hayooo =="
tak tahu siapa jadi agen penyebar cerita tu....

terima kasih kepada pakcik makcik yang hantar kami ke balai..dan tak lupa juga berjuta terima kasih kepada masjid wakaf che yeh dengan sumbangan duit...teima kasih sangat2...

aku bercerita dalam blog ni sebab ramai tanya macam mana berlaku...dan aku rasa aku saja nak share story...serius ! aku trauma...aku takut dengan kegelapan dan aku fobia tengok lelaki yang tak dikenali wat masa ni..

 ( setiap kejadian ada hikmahnya....)


p/s ~ buat wanita..berhati2 lahh dimana anda berada..:))
(maaf dengan penggunaan bahasa melayu aku yang agak tak teratur..dah lama tak tulis karangan...heheh)

22 comments:

Linna Awang said...

bile bace crite amni, teringat pulak saye n the geng stay kat luar 2 minggu lepas. kitorang pon same duk lepak kat McD sampai subuh.... sebelum lepak kat McD tu, kitorang kena 'ngorat' dgn mat2 rempit... terus lepas tuh, rase mcm fobia.... huhu.... lepas ni tak nak buat dah..

mr_right said...

urgh ! seram nyee.. lepas ni lebih berhati-hati oke;)

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/segmen-kibarkan-jalur-gemilang-di-blog.html

kecohabes said...

kesimpulannya,jgnlah kua malam..duk je kt hostel tu.huu~! skrg ni jenayah merata2..sob3..

http://kecohabes.blogspot.com/

Jasmin Ibrahim said...

wahhh serius ngeri......saya yg baca pun mcm fobia dh...tmbh2 la korg yg kna kn....next time kna brhati2 ni...

adan said...

fuh... sangat2 mendebarkan baca entri amni ni.. lain kali kena hati2 tau..

AmyZana said...

pergh! agaknye bbrpe ekor 'setan' masih terlepas pada bulan ramadhan nih...

noraim said...

dik, jangan keluar malam² tanpa ditemani lelaki. at least ajak lah kawan laki ikut sama. lainkali hati² ye.

bunga said...

jangan kuar tanpa bodygat..hehe..

semua yang terjadi mesti ada hikmahnya..:)

cik hemo hemo said...

sib bek amni selamat, syukur. ^^

ɀʉɱʁɩ said...

datang nak usha tuan punya blog..hohoho..:P


jalan sini..thnx singgah blog sy..join GA menarik ni..http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/08/giveaway-photo-edit-by-xamreenaxeer.html

faiz said...

bahaya ni..kalo ade kes senjata camni jgn melawan..serahkan je apa dia nak..nyawa lagi penting..

Henry Zackery said...

bahaya 2, berhati2 tau.. jerit sekuat mgkin :)

AMARAN 18 SG : UNTUK YANG BERANI SAHAJA

Wafiy Suzly said...

kau masih rajin update yekk

A i n n u r said...

ya Allah takutnye..len kali kalau jadi cmtuh terus pergi kat tempt byk org..dok je kt situ..huhu..:(

Shamsuddin Amin said...

bahaye la... huhu
korg kene hati2 next time...

wafiy suzly said...

pey takot seyh..

Syuxer said...

perghhh memang boleh trauma camtuh..lenlaki hati2 kuar malam tau..bahaya ada dimana2..celaka punya penyamun..sial la..huhu sori syuk maki hamun..coz syuk tak boleh penyamun neh..kerja yang paling hina syuk beri gelaran tuh..

Syuxer said...

berani gila jeni tuh..naseb bek takde pe2..kasi pe yang penyamun tu nak..otak penyamun tengah tak sihat tuh..

**::CIKNUURUL::** said...

ya Allah,.meremang bace entri ni,..seramnyee!...smpai pisau kt perut segala,.gile lah penyamun tuh,..nasib baik korang xde pape,..eee,rsau tau!

kay_are said...

cite betul ke ni? gile suspen.. nasib baik r takde pape jadi kan.. n nasib baik gak ade masjid dekat2 situ.. bulan pose pun ade penyamun.. ish ish.. syukur r tak jadi pape. lain kali dah tau pompuan jangan r kuar tengah malam.. <-- kan dah kne se das =P

shishi.. said...

perggghhh...mmg takut...kat tempat pompuan tu mmg de korg je ea...tu la kn time camni wlu nk jerit jd terkaku...jhat btol laki tu kat masjid pun wat hal...mmg siot...

erleena said...

pehhhhhh naik blu roma bace ouhh
seramm huk22
takowtnyee

moge dijauhkan

trauma g ek ?
arap jgn troma2 da hehe~