Yang disayangi

Wednesday, August 24, 2011

UITM MACHANG best ? mestilah best sangat - sangat =]

woooooo.... !
baca tajuk entry pon orang dah tahu aku gedikX ! okeh tutup mulut ..xD

yehaaa ! harini uitm machangster dah start cuti raya...
so boleh laa aku aktif sekejap berbelog...
rindu nak BLOGWALKING | KOMEN | FOLOW | MENGGEDIK |

bila aku fikir2 balik...hayaaaa !takde topik nak story woOO...
aduuiii..so bantai r nak citer pasal UITM...
sebab bila aku check STATS blog aku..banyak view pasal entry uitm machang..
ops ! lupa...second intake dah boleh check..
so mesti yang dapat UITM MACHANG nak tahu suasana di sini kan kan kan kan??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
okeh...let's story ..:]
gambar bawah ni pemandangan dari luar UITM...time aku snap gambar ni,aku berada dekat laluan utama masuk ke uitm..nampak tak kat tepi kanan gambar tu..tulahh pintu gerbang uitm machang..
cntik kan? kan? kan?

so,bangunan-bangunan yang korang nampak tu bukan nye bangunan kelas or kuliah ke hape..tapi tu semua bangunan - bangunan kolej lelaki...dari luar uitm pon boleh skodeng taw bangunan-bangunan dalam uitm machang ni...maklumlaaaa...atas bukit...=] 

tapi kalau bangunan kolej perempuan memang tak nampak dari sini...
memang jauh terceruk atas bukit sana tu...
:: snap by amny's nokia 3310 ::


okeh ! gambar bawah ni pulak..gambarsalah sebuah kolej lelaki dari jarak yang dekat....
waaaahh !! besar rupanyaa..hari ni baru aku perasan..=]

::sumber  google::

gambar bawah ni pulak aku snap time aku naik helikopter ! ok tipu je...
haaa.. ! nampak x pemandangan dekat sekitar uitm...berbukit bukau kan....
suhu dekat sini lebih sejuk dari cameron highland ! so kena pakai sweater selalu ! <--okeh tipu lagi..xDD

::sumber  google::

yang bawah ni pulak...time pagi2 buta sekitar pukul 7 pagi...kabus memang tebal...
tapi ada masa je lahh...bukan selalu macamni...time aku snap ni...time sebelum aku bersiap nak pergi kelas...dari bilik aku..woooo ! memang tak nampak terus kan kan kan???

:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

 ni permandangan dari bilik aku gak tapi time malam....
maaflahh hanset buruk aku time malam gambar tak ok...ihhihihih..=DD
cantik kaannn ! puji la sikit......
ops lupa nak bagitahu...bangunan yang terang benderang tu...
semua bangunan kolej perempuan..
besar kan kan??
:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

and the last picture ~~
 kolej yang aku duduk sekarang ni...
kolej yang agak jauh dari kolej2 lain...tapi jangan risau laahh..
sebab kolej ni paling best..serba baru...=]
dan paling dekat dengan padang..
boleh la setiap petang skodeng budak lelaki main bola..ahhaha
:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

okeh laa....letih aku menaip...
maklum laaa aku bukan jenis rajin menaip..ehhehe
nak tengok lagi gambar uitm machang boleh klik yang bawah ni...=]


thanx u sebab sudi singgah dan baca..:)


p/s ~ blogwaling | blogmaking  | blogrunning :]

33 comments:

wafiy suzly said...

blog commenting. untunglee dpt uitm

mr_right said...

hamboy ! sayang beno die dengan uni die. hehhe

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/wordless-wednesday-7.html

mr_right said...

balas komen::

bole kot komen kat sini amni. cari shoutmix ta jumpe. heh. ape-ape pon, jom join segmen jalur gemilang mr right;)

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/segmen-kibarkan-jalur-gemilang-di-blog.html

ajak kengkawan yang laen tau ! hee

naim said...

Bila nak kelik kg? hehe

Syuxer said...

nampak best gak uitm machang tuh hehe..selalu je lalu kat uitm neh bila gi jalan2 besut hehe..bapak tinggi la dia dok terpasak akt bukit hehe

::cikjuju::◕‿◕ said...

uitm di hatiku!!^^ehe

sue perbs.. said...

syg UiTM jugak.. tk pnah smpai lgi Machang tu..

**::CIKNUURUL::** said...

uwaaaa,kes menipu org,.dh cm percaye je memule kt uitm machang kne pkai sweater slalu,.ciss!,..




weh,aok,.nnti rye nk dtg rumah,boleh?,.muahahaha,.xmalu neh,.ggrr,.;p

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

biarlah org kate uitm kite ni taraf rendah... UiTM tetap di hatiku kan.... Selamat Hari Raya AMNI...=D

Shamsuddin Amin said...

untung la jadi anak uitm....^^

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahhh , ni gila besar2 :)

dhiera said...

machang?? jauh sangat~
seronok ea dah cuti..selamat berblogwalking, blogmaking dan blogrunning

salam perkenalan

.m y z. said...

machangster-to-be! sept intake. thanks for info sis :D

faiz said...

mcm sejeuk je uitm machang ni...byk btol kabus dia..

bunga said...

adik bunga ada kat cini..

ABU said...

bestkan stdy uitm hehehehe..
pelik knapa bangunan uitm selalu kat area bukit hahaha kk dan s.alam pun sama..:P

A i n n u r said...

hai dear...

dtg bagi jawapan.. hehe..

Tabarruj tu perbuatan berhias atau berpakaian secara berlebih-lebihan bagi seseorang wanita sehingga menarik perhatian ramai, tetapi tanpa membuka bahagian–bahagian aurat. Ini dibatasi dengan tanpa membuka bahagian-bahagian aurat kerana tabarruj dengan memperlihatkan aurat adalah dilarang tanpa mengambil kira samada seseorang wanita itu menarik perhatian ataupun tidak.

Isunya bukanlah kerana tidak menutupi aurat, contohnya perbuatan seperti memakai make-up dimuka, dijari, ditudung atau baju atau menghiasi kaki seperti memakai gelang kaki. Kesemua perbuatan berhias ini,jika menarik perhatian, wlaupun mungkin rasanya sudah menutupi semua aurat maka ini dipanggil Tabarruj dan ini adalah dilarang.

wallahu'alam..:)

.:Miss:. said...

UiTM Machang mmg best, :)
sejuk sangat,
akak nie ex-student kat c2..
pape pon UiTM d'hatiku..ahaks

kay_are said...

cantiknye uitm tu.. biar betul!! tapi keje nak menipu je.. mane lak nokia 3310 ade kamera.. udah2 r menipu bulan pose ni.. ish ish

msredcheesecake said...

nape tak amek pic cafeteria dia dgn makanan nya sekali? heee


selamat hari raya maaf zahir batin

d_LA said...

eh, best lak sebut uitm machangster..hehe..dla blk kampung mmg lalu ni dpn uitm taw..

shishi.. said...

semue org syg tempat blajar masing2...wlupun pun de buruknye tp tetap syg kn... =D.. So just 2 inform sha pun syg my uthm,kmpk

Nafisah Ruslan said...

hampir2 masuk uitm machang.. last2 dapat uitm segamat.. hehe. best jugak la. boleh jumpa hanis zalikha :p
selamat hari raya..

En iLham said...

wah
ni yang dinamakan universitiku rumahku
sayang betul die
belaja bebaik yer dik

kisahku orang biasa said...

wahhh uitm di hatiku!!!cyg uitm sgt3 :) akak ex-student uitm machester gak,.tersgt lar seronok melampau mendaki tangga batu caves dia ,.huhu,.1 more thing akak pon dok pekan gak,.gak kita kenal ke??? ^^"
free2 g r belog akak ek~~ :)
http://kisahkuorangbiasa.blogspot.com/

Henry Zackery said...

cantik la uitm nie :)

KERETA PERTAMA GOOGLE

apik pehe said...

kehidupan di u ni memang best tau amni

ecah mashuri said...

heeee..betul2.!!!machang best! sayang machang ! IM pun best.hhihihih :)

MEDIHA OMAR said...

Ya Allah! Rindunya UiTM Machang!

acik nadz said...

salam adeq amny...hehehe sweet nye blog.sangat suka ngan tulisan adeq amni.huhuhuhu.tdm sangat best.teruskan usahamu!

FARA ROSLAN said...

Terbaek!!!! UiTM Machang :)
Here follow my blog
http://nfrscenequeen.blogspot.com

epy gurlz said...

hye!!
sy "epy gurlz".. i'm a new blogger..
"epy gurlz" da follow blog amni..
arap sudi dtg jnguk2 k "kdiaman" "epy gurlz"...

Anonymous said...

sesape yg dpt uitm machang..bolehlah join this group..utk student 2012..abg2 kakak2 senior pn dialu2kn, boleh share pngalamn kt sane nnti k.huhu https://www.facebook.com/groups/machangster/