Yang disayangi

Monday, October 3, 2011

pemergianmu tiada pengganti... :'(

assalamualaikum semua warga blogger dan non-blogger.. :)

dah lama aku tak post entry...
mungkin buzy dengan final test..
sempat online facebook je... (~~ ,)
sekarang cuti sem..so,untuk sebulan lebih ni..aku nak aktif semula berbelog......
hope member2 blogger yang aku kenal dulu masih sudi singgah blog usang aku ni....=)

berbalik kepada tajuk aku ni....
aku nak share story pasal member classmate aku , hasnizawati ( fb )
meninggal 2hari sebelum last paper final test.....



sehari sebelum arwah meninggalkan kami semua..
malam tu aku sempat berborak ,bergurau senda dengan dia...
dia pesan n adalah nasihat sikit dekat aku suruh ambik borang awal kat pejabat kolej....

then esoknya...

aku tahu dia meninggal sebab lemas di air terjun jeram linang,,
berdekatan dengan uitm kitaorang ..='(

kalau ikutkan memang aku pun ada plan nak pergi sana...
tapi kebetulan plak aku ada hal haritu..

mungkin Allah lebih menyayanginya....
semoga rohnya dicucuri rahmat...
pemergianmu tiada penggantiii...

blog afiqfaisal ===> masih lagi terkilan..



pesanan :"walau secetek mana air itu,,bawalah pelampung untuk mandi.... >_< "





entry berkaitan :


41 comments:

Sirin Zailani said...

al-fatihah :'(

DfyStrawbery said...

allah lebih menyayangi nye, kite kene redha dengan pemergian nye, kuat ye syg :)

HappyIrfa said...

alfatihah

Puan tia said...

al-fatihah

sue perbs.. said...

al fatihah.. siapa sangke kan ajal nye dh smpai

eddy syrol said...

semoga rakan anda ini mendapat tempat dikalangan org2 yang beriman..


jom singgah sini sat
Eddy Interview Retis: Roxanne

faiz said...

alfatihah...umur ni kita tak tahu sampai mana...

**::CIKNUURUL::** said...

sedihnye,.ape2 pon salam takziah diucapkan,..kirimkan al-fatihah buat arwah,.semoga rohnya tenang di sisiNya,.amin,.

asmAyumi said...

al-Fatihah.. Sedih ;(

dhiera said...

al-fatihah~

JaSSNaNi said...

al-fatihah..

semoga arwah ditempat bersama golongan yg beriman.. aminnnnn

✿Dear Yayah✿ said...

ya Allah sedihnye :'(

semoga dicucuri rahmat Allah.

al-fatihah..

.izzatul.hazwani. said...

mati itu suatu yang pasti . :D

ada hikmah awak tak pergi ...

al-fatihah

adan said...

Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.. sedekahkan al-fatihah buat arwah..

chemay said...

semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman.
amin.

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Sabar lah. Setiap yg hidup, pasti akan pergi meghadapNya jua sebab kita milikNya.

noraim said...

dik, akak kenal arwah. dea anak buah akak dlm persatuan silat. akak sendiri ke hospital machang tgk jenazah. mmg sayu sgt tp yg pergi takkan kembali kan? sedekahkan AL-FAtihah utk arwah.

Ini Kisah Tia said...

Allah lebih menyayanginya ..

Khairiz said...

Al-Fatihah semoga roh nya dicucuri rahmat, Allah syg kan dia, sbb tu Allah panggil dia balik...Jeram linang mana nih? kelantan ke?

amny said...

yup..kelantan ..

budakampung said...

innalillah..semoga roh arwah dicucuri rahmat..kt jeram linang eh?? bahaya2

Mrs Military said...

al fatihah...moga beliau ditempatkan dalam golongan orang yang beriman.. kita yang hidup ini mest teruskan kehidupan...ingat janji allah, setiap yang hidup pasti akan mati, saat kematian 2 telah ditetapkan, xkan terlambat sesaat dan xtakn terawal sesaat..tepat! moga kita dikuatkan hati dan ditetapkan iman..amin.

amna said...

malang tak berbau..
al-fatihah

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

jum join ga nih

http://kpopfa93.blogspot.com/2011/10/25-things-random-giveaway-by.html

hazanis said...

sep mace...Hidup IS!!..:)

Hafriz Mohamad said...

Dari Allah kita datang. dan kpdNya kita kembali..
Smoga roh bliau dtempatkan bersama mrk2 yg beriman. insyaAllah~

Hafriz Mohamad said...

Dari Allah kita datang. dan kpdNya kita kembali..
Smoga roh bliau dtempatkan bersama mrk2 yg beriman. insyaAllah~

d_LA said...

Al-Fatihah..ajalnya dah sampai..amny pun hati2 kalo g jeram linang..nak2 skang ni musim hujan

ABU said...

al-fatihah baru baca entry ni..
lama hilang.. busy ke..

kay_are said...

takziah dari pihak aku untuk keluarga member tu.. same r, lame gak tak menaip kat blog ni.. pun bz gak.. hee

♥ p a a n i ♥ said...

al-fatihah :(

MEDIHA OMAR said...

So sad saya tak pernah ada gambar kelas masa di UiTM Machang. Satu kelas asik terlupa je :'(

MEDIHA OMAR said...

Btw, Alfatihah untuk arwah..

Cik Itam said...

al-fatihah...cik itam bwu selongkar blog amni ni....takziah=(

aiENn cHAm said...

sy xknl dia,tp sy rase nk menages bace entri awk,ermm masuk nie da 2 org blogger cite psl kwn meninggal dunia,it's really touch my heart ;')

niney samza said...

al fatihah :(

apik pehe said...

al fatihah..ehm..secetek mana air pun, kalau dah takdir kat situ..takleh nak halang dah

Ain Dzaya said...

owh nie la arwah yg meninggal dunia kat jeram lenang tu ea..ain taw pasal nie daripada ibu ain..sbb ibu ain orang kolej tu..sebagai pengajran di masa depan..subhanallah.


"Kenapa akak pakai niqab?".

zera eira said...

al fatihah utk kawan awak.

ABU said...

lamanya tak update..

Ct Nurhayati said...

al fatihah.. sesungguhnya kehilangan tu adalah suatu perasaan yang paling ku takuti..