Yang disayangi

Saturday, April 30, 2011

entry terpendek di dunia...(sepantas kilat)

meh2 baca ni jap..

(1), nak mintak maaf banyak2 sebab tak balas jejak korang....

(2), tak baca entry korang

(3), tak komen blog korang....

(4), tak update blog (macam ade orang kisah)

sebab..

(1) laptop rumah buat hal...

(2) nak pinjam laptop ayah..takot ter'buat' ape2 lak dengan kerja die(takot terjadi apa2)

(3) nak pinjam laptop abang..dia xde plak kat rumah..grr!

bila dah dapat online balik,aku akan...

(1) pulun baca entry korang habis-habisan dan komen yang mana tertinggal (^^,)

(2) rasa nak bagi penghargaan buat pengomen tegar maybe top5 or top10 je kott..insyaallah..

eh?macamne aku boleh online ni??

(1) wireless rumah ade...

(2) online guna henset 3310sen jee (bakal dibuang) <---ayat kejam

dah baca?komen la!!ahah

(1) paksaan..!!


p/s~terima kasih sebab masih mengunjungi teratak buruk(blog) aku ni lagii..^_^


Wednesday, April 27, 2011

kalau aku berfacebook jerr mesti tak dapat semua nii..!blog memang terbaik..!

serius aku cakap..memang bestlah berbelog nii....kalau aku xde blog..xmungkin aku dapat hadiah dari member alam maya nii..ahahah..lawak plak ayat aku...

dulu pernah menang tupup..sekarang aku nak cerita sikit hadiah yang baru sampai rumah aku nii

hadiah pertama dari blog santan berlada 


yang atas nii tuan blog santan berlada...
sila la singgah blog die..manalah tahu tiba2 die nak bagi korang pulak hadiah ... (^^,)Y
cenderahati ni datangnya dari sabah..huuu..jauh nuuhh..aku pun xpenah sampai lagi sana...


bila posmen 'pinpin' kat depan rumah..aku agak dah surat yang aku tunggu2 ni dah sampai..
terus aku cubaa gelang mutiara..mutiara kott..huissshh..nasib baiklaahh tangan aku muat..ehhehe..memang pandai pilih tuk saiz tangan aku nii..thanx yupp shamsuddin amin...



:::
:::
:::
:::

dan hadiah kedua niii...datang dari blog ikhyar dee


 ikhyAr dee

hadiah ni aku dapat sempena aku antara 25follower terawal blog ni....
silalah singgah blog ikhyar dee
..blog die pon bestt..aku setiap hari view blog die...


antara hadiahnya..aku dapat keychain...
dan 1 lagi aku xtahu nama dia apa..tapi pelekat kaki yang serap toksin tuu..nama apa ek??





p/s~nak lagii hadiah..hahahaha...

tak ramai mengomen blog kita?? kenapa?

blog aku xramai pon yang mengomen seperti blog2 otai tu..
tapi ada la jugak 2 3 ketul yang mengomennye....
ada orang tanye aku dekat im facebook..
 (ayat dia lebih kurang macam pix kat atas tu )

blog aku takde yang best ponn..hanya merapu je lebihh....
tapi aku gunakan beberapa teknik...


1.verification word...apekah??
first sekali sebelum buat apa2,,blog korang ada x CAPTCHA Verification??klik sini kalau xtahu..bila dah tiada,baru mudah orang nak mengomen...


2.blogwalking sambil mengomen di entry mereka
sentiasa amalkan blogwalking ke blog2 yang berlainan setiap hari..jangan hari ni singgah blog AMNI DIARY,,esok pon AMNI DIARY.....bila dah singgah tu..try tuk komen blog mereka,kalau malas nak baca entry mereka tuu..korang komen ''nice entry'' pun dah kira okeh..elakkan diri dari membebel di shoutbox...nanti tuan blog tu pun akan membalas bebelan di shoutbox korang gakk..
(contoh macam aku laa)..(^^)Y

3.berinteraksi sesama blogger (interaksi 2hala)
bila dah selalu buat teknik no2 tadi tu..aku yakin korang akan dapat member baruu..selalulah komen antara 1sama lain..(korang komen blog die,,die komen blog korang)..barulah adil gitukan...xpasal2 dah dapat pengomen tetap blog...


4.bila dah mengomen...

bila dah mengomen seboleh-bolehnya tinggalkan latest entry korang di kotak komen mereka..elakkan di shoutbox!!
contoh macam yang bawah ni




::::::::::::::::


teknik aku ni kalau korang nak cuba praktikkan..boleh jee....nak cari member yang suka mengomen,boley laah jenguk kat bloglist aku mereka kacak! dan mereka cantik! tuuu..mereka suka mengomen sesama blogger,...

...setiap orang ada caranye sendiri..ini adalah cara aku...korang bagaimana plak??

jom share..^_^


Monday, April 25, 2011

xsenonoh! datin suka batang besar..



entry sebelum ni ramai kata aku emosional .....ahhaha..

serius,aku xemo laaa..!!

dan ramai tanya aku macamne nak tengok siapa unfollow blog kita..
aku godek2 google,,xjumpa ponn sebenarnya..tapi jumpa ni (harap tabah ek !)

::
::
::
::


so,berbalik kepada tajuk entry atas tadi....

meh tengok bawah ni..















batang apa weh???? 
ggrr..!!ada jugak orang search menda tu ....
blog aku xda buat entry pasal tu.....


kalau nak cari...bukan di blog akuu....blog aku masih sucii..

hahahaha..(^^,)Y


Sunday, April 24, 2011

aku sombong gila ! ade aku kisah???

aku suka laa blog ni ! jom terjah sini

lama aku xupdate...
eleehh..aku baru sehari xupdate dah kecohh..
sebenarnya aku cari tutorial nak detect siapa unfollow blog akuu....
ye laa..aku nak tahu sangat siapa!.....puas gak aku mengodek google...
jumpa jugaakkk...!orang yang unfollow blog aku tu,aku xsampai hati nak unfollow blog die gakk..
xpelaah...aku xkesah dah kes unfollow nii....biasalaaahh..dunia bebelog ni ada pasang surutnyee..

tadi aku teraba terbaca blog ni pasal xjawab komen,sombong ke?
kalau korang perasanlah kan...aku jarang balas komen korang yang mengomen blog aku...
sebenarnye..aku terikut teknik blog tadi tu...

 kalau korang komen kat blog aku..korang baca balik x apa yang aku komen??kalau ade pon maybe berapa ketul je yang baca balikkan?..so bagi sesiapa mengomen blog aku dan tinggalkan persoalan..aku akan jawab dekat entry blog korang..itu teknik bebelog aku sekarang...kalau dulu 40orang komen 40 balik aku jawab komen...kan dah 80komen...xke menyemak dengan muka aku je?...rasa xbestlaah plak kan..kalau dulu memang aku nak macamtuu..nampak ramai je orang komen blog aku...tapi sekrang aku lebih selesa dengan teknik yang aku bagitahu tadi.. setiap orang ada caranya sendirikan..??hehe

tujuan aku bebelog untuk mencari kawan..bukan mengejar glemer...

aku harap..xdelah orang fikir aku sombong...
sebab ade dengar gak orang kata aku ni sombong..okeh!aku xkesah!
"xkenal maka sombonglaa xcinta"



p/s~rasa nk review blogg...sape teringin aku mengreview blognye??

Friday, April 22, 2011

unfollow ! unfollow dan unfollow !! apa kes?


first sekali aku nak cakap minggu ni aku malas nak blogwalking...sebab malas!
dan setiap hari gak laa aku tengok ade blogger unfollow blog aku.............kenapa?? T___T
sedih3...rasa orang tu xsudi nak kawan dengan aku..

mungkin banyak sebab blogger unfollow blog aku, antaranye....

1.sebab aku sombong dengan dia...? yeke?

2.dia follow blog aku tapi aku xfollow blog dia balikk...apalagi,terus dia unfollow aku!..
(nampak sangat bebelog sebab nak cari follower je..)

3. [konsep i follow u,u follow i ] ,,,jenis yang suka guna ayat ni aku boleh terima je! 
walo ade sesetengah blogger xboleh terima ayat ni..tapi bila aku pergi blog korang tuk follow xde plak button 'follow'..puas aku godek!rupanya button follow tu korang gantikan dengan gambar2..errmmm...! 

4.banyak sebab lagi..malas aku nak ulas !


aku nak tanya korang .......

1.best ke unfollow??

2.macam mana nak unfollow blog orang..hehehhehehe...

3. perlu ke aku buang shoutbox ??(sifat malas aku nak blogwalking)


 kolam rumah aku ..(^^,)Y
nota untuk korang ~~

entry ni, aku taip dengan penuh emosi akibat kepala aku baru je terhantuk sewaktu membasuh kolam ikan rumah...


Wednesday, April 20, 2011

kejadian pelik pernah keluarga aku alami !

korang pernah tak alami perkara pelik2??
harini aku nak share cerita pelik yang pernah keluarga aku alami...

amaran ! entry ini mungkin panjang dari biasa !

kejadian ni berlaku ketika aku form 4 (2009)..kejadian ni kemungkinan besar dibuat orang akibat hasad dengki  dengan kelebihan keluarga aku ! (berdasarkan kata2 ustaz)..aku xpernah cerita pada sesiapa pon hal ni kecuali dia ni sebab rapat dengan aku dari kecik

kejadian pertama
aku pun xberapa ingat start bila kejadian ni berlaku sebab aku stay asrama...kejadian ni agak pelik...nak tahu apa?? ermm..bilik air rumah aku berbau agak busuk seperti bangkai + hanyir...baunye memang perit giler sampai nak termuntah baunye..bila abang aku check2 kat semua tempat memang xde pon bangkai terselit..setiap hari cuba check..tapi memang xjumpa pon menda pelik..sampai ada 1 tahap tu...ad banyak lalat hijau dalam bilik air aku tu..nak kata bilik air rumah aku tu kotor,memang xlaa..memang jaga kebersihan rumah aku ni (puji plak daaa)....selama 3bulan gak laa bau tu..kalau nak kata bangkai mybe seminggu je baunye kan?xke pelik?

kejadian kedua
kejadian ni berlaku sewaktu hari minggu..time ni aku ada kat rumah....kejadian ni disedari keluarga aku  time awal pagi...cecair berwarna merah+hanyir?? apa menda tu?ermm !cecair tu bermula dari kolam ikan rumah aku hingga ke tingkap bilik aku...memang banyak rr...aku memang takut dah sebab cecair tu agak busuk bagi aku...!kolam ikan terpaksa tukar air garam dia balik....hancus2!

kejadian ketiga
yang ni lagi pelik !time malam sewaktu aku tinggal dengan adik aku kat rumah..parent aku pergi pasaraya beli barang2 dapur...time balik rumah tuu..family aku dikejutkan dengan ketulan daging yang masih berdarah sebesar paha kat betul2 depan pintu utama rumah aku...sewaktu aku kat rumah tu..xde plak aku dengar orang datang rumah aku..grr!!ayah aku cepat2 ambik plastik then buang ketulan daging tu....pelik2 !

kejadian keempat
ni masalah kesihatan keluarga (ayah dan adik) 
aku rasa xperlulaah aku cerita...sekarang alhamdulillah selepas banyak kali berubat..


kejadian ni pun dah lama berlaku...aku harap kejadian tu xkan berulang lagii..
niat aku hanya untuk berkongsi pengalaman..xde niat lain...jauhilaah perbuatan menganiaya sesama manusia..

wa'allahualam....


Tuesday, April 19, 2011

perubahan drastik ! bloglist hilang!

first aku nak tanya... jawab ! jawab ! (paksaan)

~~~ berat tak blog aku??
~~~ serabut tak template baru aku??

uhhuhuhu.....aku ni memang xtetap pendirian...
kejap2 tukar template..kejap2 tukarr! (korang mesti pening kan?)

ni aku duk pening nak cari member2 bloglist aku yang dulu....
sekarang aku tengah senaraikan balik...
if blog korang xde..bagitahu yeee.....dan kalau boleh aku nak tambah lagi memberr...

korang sudi jadi member aku x???

 =^_^=
 ( malu-malu kucing )




exam ohh exam....

minggu ni aku banyak2 dengar orang cakap pasal study week...
aku paling xsuka llaaaaahhh exam2 ni !!time nak exam r baru aku nak p terjah buku....study balik ape yang patot!mulalah nak gelabah..sampai pagi berjaga mata semata-mata nak study bila esoknye nak exam..
tapi tu dulu....sekarang aku tengah cuti menunggu mana2 ipta panggil aku..moga2 dapat laaa..!!amin..!

time tengah exam tu,,bagai cara boleh nak meniru...aku xpenah meniru!! ok aku tipu jee...memang aku ni kuat meniruu..ahhahaha..tapi setakat note2 ringkas je(kantoi)..tiru member memang aku xkan laa..
perempuan ni banyak sangat tempat nak sorok note2 ni..lelaki??


..konfem syook habes !
xlemas kee exam macam gambar bawah ni???grrr!!
aku yang tengok plak jadi tension!


situasi yang biasa berlaku ketika peperiksaan sedang dijalankan !!
harap bagi sesiapa nak exam ttuuu...gunakan laahh masa dengan sebaik mungkinn..^^

goodluck yee...(^_^)Y



p/s~ada segmen2 yang best x??aku nak join niii!!!!!!! (mood borink)



Sunday, April 17, 2011

merehatkan jiwa dan minda tanpa bebelog !!! fuuh !!

aku ni boleh dikatakan setiap hari meghadap laptop..
eheemm..mana xjem kepala aku...

bila bangun 
dari tidur..teringatkan blog

bila nak 
mandi ....teringatkan blog

bila nak
tengok tv...teringatkan blog

bila nak
tidor...teringatkan blog


bila tengah 
tidur ....bermimpikan blog

bila tengah solat
syaitan mula gangu,,,teringat kat blog lagi !!

so ambik keputusan pergi rumah sepupu dekat shah alam...
memang blog aku xingat langsunglaahh..
ingat pon 2 3 minit je..terus lesap...
mana tidaknyee..24jam asyik berjalan jee kat kolumpur...

ops ! ce tengok ni plak !

 berita baik untuk aku !! dan berita buruk untuk anda
aku xdapat pLkn kumpulan 2 yang akan bermula bulan depan(mei)
tapi kumpulan 3 pada bulan 10 !!yess!!
selamat tinggal awak ! awak kena pergi pLkn bulan depan..
saborr ye !

errkk!! panjang lelebor dah aku mengarut ni !!
korang bukan rajin pon membaca..!


p/s~terjah..terjah..terjah !!
(xsempat nak terjah semua,bersambung...)

Friday, April 15, 2011

menggamit memori silam....

first of all..
aku nak mintak maaf sangat-sangat bagi sesiapa tag aku join contest yang mempertaruhkan gambar2..
aku memang susah sikit r sekarang nak join contest yang kena letak pix ni..
kalu segmen aku xkesah sangat...sebab tak pertaruhkan gambar kan ? kan?

errmmm...kenapa entri ni ade gambar boleh plak?
ehhehe..sebab gambar2 aku masukkan ni semuanye time aku kecik2..
(sebenarnya nak join contest tapi wajib isi latest pix gak) melepas..!

dan "tahniah" gak sesiapa dah pernah tengok muka aku pada entry lepas..(setelah aku dipaksa)  =_="
tapi aku dah delete...T__T 

bila aku letak pix aku..rasa xbebas nak bebelogg..

kenapa ye???


bersama atok dan nenek di kelate ..^^  
(semua dah besar..)


yang kena dukung tu ade blogg..lupa laa link die..
ni laahh die(didukung) sekarang..lainkan??



nasihat aku kepada golongan wanita...

~nak letak gambar tu berhati2 lah sikit...sebab member aku dah kena...
..search google..ade je muka die kena lebel ****...!

kesihan....! so berhati2..dunia sekarang agak 'liar' !


Thursday, April 14, 2011

Wednesday, April 13, 2011

mood untuk bebelog semakin mengurang ! apa salah saya??


errmmm.....nak taip apa yee???

korang baca je lahh yang bawah nii...first time kena...!
xtahu mana silap aku..



korang yang selalu menyokong aku,,terima kasihh..!

apa yang kurang dalam blog ni..tegur2 laahh...aku xkesah...
aku terima kata2 cik anon tuu dengan hati terbuka..

sekian !

p/s~aku memang dah lama mengaku cara aku menaip memang macam budak2..T_T

coNtEsT KeNaNgAn zAMaN SeKoLaH...

setelah beberapa hari aku xupdate akibat kemalasan..

harini aku update gak !! berani sungguh orang ni tag aku !


syaratnya kena buat entry tentang pengalaman sekolah rendah aku dulu..

eheemm..
aku xtahu nak start dari mana sebab aku xbanyak cerita semasa aku sekolah rendah dulu..
sekolah menengah banyaklaahh..hehehe..aku harap korang sudi baca tanpa skip..^^

cerita ni berlaku semasa aku darjah 2,
aku xingatlah perangai aku macam mana dulu tapi agak2 liar laah kot..
ada 1 hari tu,guru kelas aku ni nama cikgu Juwita,dia suruh kitaorang kemas stor sebelah kelas kitorang jee..aku ni memang pemalas...ye2,,aku mengaku,.aku dari dulu malas..xde ape yang rajin,so,dengan berat hatinya aku dan member2 kelas kemaslaahh..faham2lah keadaan stor tuu..amat berabukk..grr!!aku memang xsuka situasi tu..aku banyak buat keje yang simple2 je dalam stor tuu..tiba2 ade pelajar perempuan menjerit.."lipas..lipas!!"..aku yang memang berdiri kat pintu senang laa nak keluar..hahaha..(bangga)...kelam kabut gak aku time tuu..aku memang takot gila lipas..bila dah siap tu..cikgu bagi rehat..aku kembali semula dekat tempat duduk aku.."erkkk!ada rasa lain laaa kat getah kain sekolah aku..grrr!! lipas...!aku xbagitahu pon member2 aku..jadi budak baik plak aku aritu(senyap je)..lipas tu diam je dalam kain aku!!siott lipas !bila aku sampai rumah..cepat2,aku cabut kain..perhh!!lipas dah mati..lemas kot !!padan muka ko,lipas!

pengajaran : lipas suka orang yang malas! 


aku nak tag

dan seperti biasa sesiapa yang terbaca entry ni..anda ditag..

nak join klik sini
due date 17.4

p/s~ mood nak terjah blog orangg !!!seranngggg!!


Sunday, April 10, 2011

menanti hari..sob3 sedih T_T

ingat x aku buat entry pasal aku nak tambah member dalam bloglist aku.??
aku buat macamtu sebab xlama lagi aku xdapat on9 dahh..mybe dalam masa 3bulan..(start bulan depan)
if ipta panggil aku awal..xde masalah la aku nak on9 balik ..^^
nanti bila aku balik dari PLKN ,aku senang nak cari korang ( bloglist )

3bulan aku kena PLKN ...
wuuuuuuu...T__T xnak

belum pergi dah menangiss...hahaha


pasni aku malas taip entry dahhh (boleh percaya x? )
aku nak blogwalking sambil mengomen..hahaha..

lagi seronok..(^^,)Y

korang walaupon sekali je pernah komen kat belog aku..
aku tetap nak isi dalam bloglist aku...
sebab niat sebenar aku,bebelog tuk cari member..

ko sombong dengan aku?? xpe!! aku cuba jinakkan ko..hohoho


p/s~aku dah xde idea 2 3menjak ni nak taip ape..almaklumlaa 24jam berkurung dalam rumah sebab aku dah jadi puteri lilin..xboley kena cahaya matahari n cahaya bulan..orang ajak kuar pon setakat depan rumah je..sebab aku sudah dijangkiti VIRUS KEMALASAN !!


saya sayang awak !!

 

opss!lukisan tak siap..

aku nak tambah lagi senarai member kat bloglist...
senarai bloglist aku tu aku ambik sebab korang memang rajin komen blog aku

thanx yee..^^
if korang nak cari member yang rajin komen blog nii... 
korang boleh cari kat bloglist aku yee..^^


mood :mahu tambah member kat bloglist..>_<


Saturday, April 9, 2011

bila dapat coklat terus jadi malas...




semalam aku dapat hadiah 

coklat tu... ! ( ^_____^)Y

sedap owh.. macam 'cadburry'...
aku bukan makan sorang2..
 naik badan aku plak..share dengan adik2 r..^^

ahahha..tengok ! simple giler eentry aku...

lepas makan semalam,aku malas..

~blogwalking
~mengomen
~update

kenapa ek??ahhaha...


p/s~tunggu malam baru aku terjah balik blog korang ..^^

Friday, April 8, 2011

tips menjadi seorang blogger (versi aku)


aku xsehebat blogger otai nak bagi tips2 ni..
tapi rasanya xsalah kalau aku nak share tips serba sedikit kan??
 entry kali ni aku nak cerita macamna aku mencari follower..

1.blogwalking
tips pertama aku ni memang orang selalu buatkan??blogwalking aku rasa paling berbaloi bagi seorang blogger untuk meningkatkan jumlah follower mereka..dengan cara ni..korang akan dapat mempromosikan blog korang dekat blog korang singgah tu....dulu time aku suka blogwalking..sehari aku dapat sekurang-kurangnye 10follower..kalau seminggu?? ce kira ce kira??sekarang,,aku jarang dah blogwalking,bukan apa,mood malas melampau-lampau sekarang..lemak dah tebal sangat dah dekat blog aku ni..aduyai..ade sape2 dapat tolong buang lemak kat blog ni???

2.tinggalkan jejak (full bahasa melayu)huuh..^^
bila dah blogwalking tu,,,,perkara paling penting sekali aku tinggalkan jejak aku kat blog mereka..aku nasihatkan kat korang laa,,kalau boleh,janganlah taip 'singgah' je....bagilah ayat power2 sikit bagi dia perasan yang korang ni datang blog die..tapi sekarang aku makin malas nak tinggalkan jejak kat shoutbox..sebab apa?sebab akuu malas laaa..!

3.komen entry mereka !
aku suka gila tips ni!!serius xtipu!setiap kali aku pergi mana-mana blog,mesti aku tinggalkan komen dekat entry mereka walaupun baru kali pertama aku singgah blog dia tu..bila aku buat macam ni..aku dapat feedback balik dari mereka..mereka akan balas komen kita..so,bila selalu macamni..korang akan dapat kenal mereka dengan lebih rapat..bukan macamtu ke??xpasal2 dia follow blog korang..kan dah tambah follower tu.

4.i follow u,u wajib follow i balik..
ahahha..silap2...'i follow u,u follow i' <--ni baru betol..kebanyakkan blogger xsuka statement ni kan??kenapa ek??ceciter-ceciter??sebab terasa dipaksa ke??ermm..kesian diorang,diorang  follow blog korang tapi korang xnak follow blog diorang balik..aku tengok biasanya blogger2 baru (newbie) yang biasanya guna ayat ni..termasuklah aku time mula2 bebelog dulu (^^)Y...seriuslaa..aku mana tahu ramai xsuka ayat tu,,almaklumlah budak baru belajar..so,apa salahnya korang beri tunjuk ajar kat blogger baru tu..janganlah main hentam keromo,siap buat entry lagi 'ANTI I FOLLOW U,U FOLLOW I'..jenis aku plak..aku follow je semua blog yang aku singgah..xkisah r kalau blog tu baru ada 1 or 2 orang baru follow..dan cubalah anda yang dah lama dalam 'industri' blog ni tunjuk ajar sikit..xbaiklah kedekut ilmu..eheemmm..

5.rajin update entry
ni paling penting! update ! update ! sebab apa kena rajin update?..sebab kalau korang tak update,,blogger yang selalu singgah blog korang tu jadi bosan singgah ,asyik entry yang sama je..kalau malas sangat..biarlah seminggu 1 entry..janganlah 2bulan 1 entry..memang bosanlah,..jenis aku plak..sekarang memang aku rajin taip entry,walopon malas..aku tetap taip gak walaupon xcukup 20patah perkataann,...asalkan ada entry baru..entry aku banyak ada kartun (okeh ! aku memang agak2 xmatured..) haha

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

so,berbalik kepada pertanyaan firdaus tadi tu..aku pernah buat contest ke??
jawapan aku : ye ! pernah buat tapi time tu follower aku dah 600 lebih da kot...mybe kontest tu dapat bantu aku serba sedikit menaikkan follower aku..^^

ffuuuhh..memang panjang betol aku taip ni...kali pertama taip memanjang..!
ada banyak lagi tips aku nak share..tapi nanti je r..nanti korang bosan lak kaan aku taip panjang2 ni..

last nasihat aku..joinlah segmen yang dianjurkan bro ben ashaari..
lepas aku join makin meningkat follower aku..^^




Thursday, April 7, 2011

dulu ke sekarang ok??

bosan tengok template pink xbermaya jee..
so nak ubah laaa

ohohooh..

mana lagi ok?? yang dulu ke yang sekarang??

dulu..

sekarang..


bagi pendapat sikit please..^^




mood~ malas taip entry panjang2..


Wednesday, April 6, 2011

perbezaan bilik anak bujang dan anak dara..

harini aku nekad dah xnak taip entry...nak blogwalking je...tapi hampehhh!!

hati nak gak menaip !! xkira2 !

so,berbalik pada tajuk..harini aku nak cerita sikit pasal bilik lelaki dan perempuan !

selama aku hidup ni lah kan..banyak sangat aku lihat perbezaan bilik lelaki dan perempuan...
kalau aku pergi rumah sedara mara aku,kat situ pon aku boleh lihat perbezaannye..
dulu time aku stay kat asrama , bilik budak lelaki macam &%@#$ ...
( ops ! aku bukan pergi curi2 masuk asrma lelaki,,tapi aku sebagai pengawas dulu aku tahulah bilik lelaki camne)

biasanye bilik perempuan ni la yang ok nye kan ? kan?...



bilik orang bujang ( @_@ )



 /\
::
::
~baju seminngu xbasuh (dok perap dalam bilik)
~bau bilik agak menganggu persekitaran !
~malas mengemas 


bilik anak dara ( sejuk mata memandang


/\
::
::
~sentiasa kemas
~bau bilik yang melenakan !


haaa !! dapat beza x??

hohoho...
jangan marah bagi jejaka di luar sana..xsemuanya bilik lelaki macamni kan?kan?
ni pendapat aku je....

sebab bilik abang aku macamn kat ats tu bila dia balik dari study dia..
ahhaha..( kantoi suda bilik abang bersepah )



GIVEAWAY PURSE POLO by DARKBATMAN...

giveaway by darkbatman

aku ditag nanaosaki

nak join klik  ---> sini!

tag 3 orang..??

hoohoo..


disebabkan CikNurul BerKata BegitU !!<-- (ayat skema)

amni tag ::

3.seperti biasa sesiapa yang terbaca entry ni..anda ditag..^^

due date 9april..


Tuesday, April 5, 2011

erk ! ok

hi..
salam perkenalan bagi sesiapa yang sudi singgah blog amni diary versi kanak-kanak ribena ni..

hohoohohhoohoh.. (ketawa ala-ala sinchan)

nama femes: amni asyikin tetapi lebih dikenali dengan nama amni atau amsha

dilahirkan pada : 030393.. ( tahun ni 18tahun ye )..

blog amni diary mula ditubuhkan..(macam ayat skema la plak..)..huuhkk..

semula2..

aku mula bebelog ni start bulan julai2009 tapi aku setkan sebagai pravasi...niat hanya suka-suka..selepas habis spm pada disember 2010..aku mula aktif bebelog dengan rancak menarinye (tibe2 je)


sebelum ni,aku lebih prefer identiti anonymous didalam dunia blogging ni.Terasa bebas sikit nak mengarut...tapi aku tahulah batas-batas bebelog nii...

mungkin cara penulisan aku agak kebudak-budakan...maafla bagi sesiapa yang tak suka,boley cepat-cepat klik 'X' kat atas tu...sebenarnya aku ni terlampau la matured (oh tipu lagi)..so kat blog ni laa aku nak tunjuk diri aku yang agak macam baby fresh edisi terhad..^^


inilah impian aku untuk menjadi wanita muslimah...
My Photo


dan ni laa pix aku sebenar... ( malu2 kucing )  =^-^= meeoowww

pix suda remove..hohohoho (segan plak..)