Yang disayangi

Wednesday, August 24, 2011

UITM MACHANG best ? mestilah best sangat - sangat =]

woooooo.... !
baca tajuk entry pon orang dah tahu aku gedikX ! okeh tutup mulut ..xD

yehaaa ! harini uitm machangster dah start cuti raya...
so boleh laa aku aktif sekejap berbelog...
rindu nak BLOGWALKING | KOMEN | FOLOW | MENGGEDIK |

bila aku fikir2 balik...hayaaaa !takde topik nak story woOO...
aduuiii..so bantai r nak citer pasal UITM...
sebab bila aku check STATS blog aku..banyak view pasal entry uitm machang..
ops ! lupa...second intake dah boleh check..
so mesti yang dapat UITM MACHANG nak tahu suasana di sini kan kan kan kan??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
okeh...let's story ..:]
gambar bawah ni pemandangan dari luar UITM...time aku snap gambar ni,aku berada dekat laluan utama masuk ke uitm..nampak tak kat tepi kanan gambar tu..tulahh pintu gerbang uitm machang..
cntik kan? kan? kan?

so,bangunan-bangunan yang korang nampak tu bukan nye bangunan kelas or kuliah ke hape..tapi tu semua bangunan - bangunan kolej lelaki...dari luar uitm pon boleh skodeng taw bangunan-bangunan dalam uitm machang ni...maklumlaaaa...atas bukit...=] 

tapi kalau bangunan kolej perempuan memang tak nampak dari sini...
memang jauh terceruk atas bukit sana tu...
:: snap by amny's nokia 3310 ::


okeh ! gambar bawah ni pulak..gambarsalah sebuah kolej lelaki dari jarak yang dekat....
waaaahh !! besar rupanyaa..hari ni baru aku perasan..=]

::sumber  google::

gambar bawah ni pulak aku snap time aku naik helikopter ! ok tipu je...
haaa.. ! nampak x pemandangan dekat sekitar uitm...berbukit bukau kan....
suhu dekat sini lebih sejuk dari cameron highland ! so kena pakai sweater selalu ! <--okeh tipu lagi..xDD

::sumber  google::

yang bawah ni pulak...time pagi2 buta sekitar pukul 7 pagi...kabus memang tebal...
tapi ada masa je lahh...bukan selalu macamni...time aku snap ni...time sebelum aku bersiap nak pergi kelas...dari bilik aku..woooo ! memang tak nampak terus kan kan kan???

:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

 ni permandangan dari bilik aku gak tapi time malam....
maaflahh hanset buruk aku time malam gambar tak ok...ihhihihih..=DD
cantik kaannn ! puji la sikit......
ops lupa nak bagitahu...bangunan yang terang benderang tu...
semua bangunan kolej perempuan..
besar kan kan??
:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

and the last picture ~~
 kolej yang aku duduk sekarang ni...
kolej yang agak jauh dari kolej2 lain...tapi jangan risau laahh..
sebab kolej ni paling best..serba baru...=]
dan paling dekat dengan padang..
boleh la setiap petang skodeng budak lelaki main bola..ahhaha
:: snap by amny's nokia buruk 3310 ::

okeh laa....letih aku menaip...
maklum laaa aku bukan jenis rajin menaip..ehhehe
nak tengok lagi gambar uitm machang boleh klik yang bawah ni...=]


thanx u sebab sudi singgah dan baca..:)


p/s ~ blogwaling | blogmaking  | blogrunning :]

Sunday, August 21, 2011

trauma disamun !!





> rosma , shima  , nurul  , amni , wawa , jeni <





18 OGOS 2011 ! tarikh  yang betol-betol buat aku gerun ....

18OGOS 2011 (khamis) , 8 MALAM 
>lepas berbuka sorang roomate aku cadang ke wakaf cheyeh..
>sorang roomate aku tak dapat ikut sebab parent tak bagi permission..
>(decide) ~6orang pergi bersama ( roomate aku dan roomate mmber aku )
>machang ----> wakaf che yeh ( 40minit ) naik 'tenggiling' ~van uitm ( 10.15 malam)
>pukul 11 malam sampai w.cheyeh...
>keluarkan duit dekat bank...
>berpecah...3orang ke lain dan 3orang lain ke tempat lain...
>pukul 2pagi jumpa semula..decide nak check in hotel dekat situ
> konon2 nak jimat kos,tak jadi checkin hotel,so pergi stay dekat McD seberang jalan dari w.cheyeh
>bersahur di McD

19 OGOS 2011
>pukul 6pagi,MacD tutup...
>3orang bergerak ke 7eleven~ cari tpup / 3orang lagi temasuk aku masih di MacD
>aku dan 2orang lagi baru nak bergerak ke 7e tapi yang 3 orang tu dah takde..
>3orang tu ada dekat belakang Shell...


time dekat Shell ni bermula ceritanya....time aku baru sampai,aku baru je nak masuk toilet dekat shell tu tapi aku bertembung dengan jantan...jantan tu masuk toilet perempuan...pelik plak aku..padahal toilet lelaki lagi besar dan lagi ok dari toilet perempuan dekat situ..terus mati mood aku nak masuk toilet..aku terus pergi dekat geng2 aku tu...aku ajak cari surau untuk solat..tiba2,,jantan tadi keluar,tapi dia xberganjak dari tempat kitorang tu...jantan tu ada tanya kitorang..'akak nak pergi mana ni?'tapi kitorang senyap jee..mula tak sedap hati....jantan tu call member dia..aku terdengar dia cakap.." weh,,datang sini cepat weh..tayar motor aku pancit laaa....."kitorang terus cepat2 pergi dari situ...then pergi tanya seorang pekerja shell dekat mana masjid terdekat...on the way ke masjid tu..ada sebuah lori dan sebuah kereta wira lalu sebelah kitorang beberapa kali...lalu tapi macam menghimpit ke kami...rasanya jalan tu dah habis lebar dahh..

bila dah sampai masjid tu..rasa lega sikit,orang masjid tengah solat SUBUH memang ramai..sampai terkeluar saf..syukur sangat time tu...2orang member aku dah start lending nak tidur sekejap..yang lain duk tengok barang yang diorang beli tu....aku tegur member aku yang lending nak tidur tu ,jangan tidur kat sini..nanti orang masjid cakap apa plak....tapi tiba2 salah seorang member aku (nurul ) yang lending tu bangun mengejut dengan muka yang pucat terus capai beg dan terus peluk beg die tu..macam nak cakap something kat ktrang tapi macm xlepas ..(rupanya dia dah nampak penyamun tu duk mengintai dari tiang masjid).secara drastik aku pandang tempat dia pandang tu..tapi belum sempat buat apa2,,kami diterjah seorang jantan yang kami jumpa dekat Shell tadi tu dengan bersenjata pisau mengacu ke muka kami....sambil tangan mengambil beg AKU ! dan menarik sebuah beg lagi dari member aku(jeni) yang syok tidur atas beg tu..yang lain semua kaku...aku drastik bangun dan terus berlari masuk saff orang yang sedang solat tu ( tahiyat akhir )..bising tak terkata laahh..member aku yang tersentak dari tidur tu menarik balik beg dia dari tangan penyamun tu,,tapi penyamun tu tarik balik sambil pisau mengacu ke perut member aku(jeni)...serius,aku fikir mati time tu..time tu lahh aku nampak penyamun tu lari...yang mengejutkan aku,,salah seorang member aku (Jeni ) mengejar penyamun tu.....aku dengar member aku (shima ) cakap dekat member aku (wawa) sorang lagi ...." wawa,,,jeniiii tuu.....!!"....aku serta merta kejar member aku (jeni ), serius,,aku risau gila kalau terjadi apa2 dekat jeni..tangga masjid pon aku rasa macam tak wujud dah..main terbang jee..nasib baik aku sempat kejar jeni....aku sayangkan nyawa dari barang2 semua tu..aku dan yang lain jerit dekat orang masjid mintak tolong...tapi diorang macam tak paham dengan situasi sebenar...lepas tu baru lah bertindak..tapi dah terlambat...jantan penyamun tu dah naik kereta...kereta yang aku jumpa sebelum kami sampai masjid tadi....2beg jadi magsa..yang lain selamat...biarlah duit dan barang d

end story~~

aku malas menaip dah...

aku tahu ,semua tu salah kami...keluar malam....habis kena membebel..terima je laahh..tapi paling tak bestnya..belum sempat kitorang sampai ke UiTM...cerita ni dah sebar meluas sampai ke lelaki...hayooo =="
tak tahu siapa jadi agen penyebar cerita tu....

terima kasih kepada pakcik makcik yang hantar kami ke balai..dan tak lupa juga berjuta terima kasih kepada masjid wakaf che yeh dengan sumbangan duit...teima kasih sangat2...

aku bercerita dalam blog ni sebab ramai tanya macam mana berlaku...dan aku rasa aku saja nak share story...serius ! aku trauma...aku takut dengan kegelapan dan aku fobia tengok lelaki yang tak dikenali wat masa ni..

 ( setiap kejadian ada hikmahnya....)


p/s ~ buat wanita..berhati2 lahh dimana anda berada..:))
(maaf dengan penggunaan bahasa melayu aku yang agak tak teratur..dah lama tak tulis karangan...heheh)

Friday, August 12, 2011

mengaibkan ke???ahhaha..malu aku..(~~,)

sekali lagi aku letak gambar bilik aku..boleh tak???



harini aku kena update gak blog......
korang ingat lagi tak pasal entry aku sebelum ni??? [ klik sini ]

ada member aku tanya ( bukan roomate )..

dia :: " amni,ka tak malu or segan ke letak pix bilik ka tu...sepah ow..."
aku :: " ermm......napenya?"
dia ::  " bukan pe,,malu weh..bilik perempuan ! tunjuk plak kt orang ramai...nak2 lelaki...kalo lelaki tengok                     konfem2 kena reject wat isteri.." <---berpandangan jauh (~~,)
aku :: "emm..yeke?" =="  (sambil tersengih kambing)

sebenarnya,bilik aku bukannya bersepah sangat pon....
gambar yang aku letak dalam entry ni memang bersepah pon sebab minggu tu kitarang sibuk dengan assignment yang berlambak macam bubur lambuk,quiz macam sarang lebah,test macam air dicincang takkan putus..memang serabutlah minggu tu......time malam je ade dalam bilikk,,tu pon mood letih,almaklumlaa bulan puasa...


dan sekali lagi aku mintak maaf kalau ada sesiapa tak suka aku letak pix macam kat atas tu...bak kata orang,,aib sendiri jangan dibuka....

........tapi........


ni blog amni diary..
nama pon diary..
tak salahkan aku nak share story dengan orang-orang di luar sana??

uhuhuhuhuh..(~~,)


terima kasih sudi singgah dan membaca....

Wednesday, August 10, 2011

semuanya gara-gara sikap yang malas....huahau..xD

pageview aku down teramat semenjak aku xupdate nii blog sejak permenjak ni...
takpelahh..aku still menaip..just kadang je.. (~~,)

kali ni aku nak cerita pasal masalah bilik aku yang susah nak disetel kan !! =="

aku pun habis pening nak setelkan...
macam bilik lelaki bujang lak kan..
ops..! aku xkata bilik lelaki bujang xbersih..tapi..... ( try klik sini )







kenapa bilik sentiasa bersepah.... ??
 (alasan yang tak munasabah ! )

1. sikap malas yang melampau-lampau...
2. assignment banyak sangat,,takda masa nak kemas.. ( orang lain boleh je kemas )
3. tidur lagi best......(==") ( bilik berangin sebab tingkat 5 )
4.bila dah kemas,bilik bersepah semula. ( berabuk - abuk )
5. letih ! ( uitm machang kawasan berbukit..penat mendaki bukit ) huahauh..xD

~~~~~~~~

so.....korang-korang yang terbaca post ni...
ade idea x nak setelkan masalah kitorang ni??
dah tahap kritikal dah ni....ahhaha


p/s~ thanz sudi singgah dan baca entry...=D