Yang disayangi

Sunday, April 1, 2012

pocong meloncat-loncat dalam bilik -.-"

Assalamualaikum warga blogger dan non-blogger..

Finally aku update jugak blog setelah hampir 6 bulan aku menyepi .. wehehe
last update , tentang Pemergian kawan aku tu , really miss her :'(
sebenarnya banyak dah aku hupdaate . tapi mest aku tak publish sebab tak konfiden ..
entah hape- hape . kan kan ?


\
sumber google

ok ,, berbalik pada tajuk  ...
pocong meloncat- loncat dalam bilik ?
yes ! seriusly berlaku ketika minggu exam baru ni ...

kisahnya bermula macam ni , hari apa? aku pun dah lupa . tapi malam tu aku dan roomates aku tidur lewat 'giler' ! tidur lewat sebab study (STUDYHARD) . dalam pukul 300 pagi tu , diorang dah stop study. aku je masih menghadap buku.. diorang amek peluang , karaoke ! yelahh , beku gak otak kalo dari siang menghadap buku kan . aku memang tade mood nak menyanyi sebab aku dah mengantuk tahap gaban . diorang ajak join , tapi aku join sekejap je . aku nak ketawa pon tak bersemangat apatah lagi nak menyanyi . letihh koottt . tak silap aku dalam pukul 400 pagi kot , diorang dah stop berkaraoke .  lepas dah gosok gigi dan buat ape yang sepatutnya . aku orang last yang lambat naik katil . dan aku jugaklahhh kena tutup lampu bilik . ok , aku tutup lampu bilik . dan dalam 2minit kemudian . satu lembaga putih betol - betol menghadap katil kawan aku , katil atas ( Jeni ) . aku dengar dia jerit2 dan marah2 . dan dia meloncat plak ke sebelah katil kawan aku sorang lagi ( Wawa ) . menjerit ketakutan gamaknyaa . lantas pocong tu hilang , dan pocong itu muncul sekali lagi , mengangu orang yang sama . lantas aku buka lampu bilik . hahhahaha , berani kan akuu bukak lampu ??? pocong tu ponn hilang . sebenarnya , pocong tu aku !! hahahaha . pakai telekung je ponn . sekali sekala menyakat roomates . tapi yang mengejutkan aku , Wawa cerita kat aku esoknya , dia cakap nampak aku ikat kepala ! haikk ? pelik ,aku pakai telekung jee . itulahh , nak mengusik kawan biarlah kena dengan tempatnya . tak pasal2 , aku dimarahi roomtes , dan menakutkan aku bila plak aku ikat kepala (ala2 pocong) alahai --"

Peringatan : jangan kenakan orang , nanti terkena diri sendiri plak !

ROOMATES ( dari kiri : asma , jeni , wawa , amni )






24 comments:

look before you leap said...

haha,,,tu la paseinye..kan dah kena balik..haih...:)

kay_are said...

budak comel dah menaip balik.. gile r! si jerung tu je dah 8 bulan senyap! Derr.. takde keje ke nak jadi pocong. Tapi, betul ke ko yang kawan2 nampak? ntah2 pocong betul aku taktau! =P

adan said...

hahaha... pandai wawa kenakan amni blk.. sy rasa wawa saje nak kenakan amni.. biar padan muka.. heheehe.. lain kali jgn main hantu tgh malam.. xbaik.. karang xpasal2 hantu tu ikut amni main..

amny said...

look before you leap : itulah pasal ..uhuhu

kr : entah ! die sungguh2 mengiyakan -.-" seram plak ~

adan : entah ,, tak tahu nak cakap ape..uhhuhu

ain said...

padan muka .. haaha :P

pha is said...

hahaha.. berani 'giler'...

NOOR FATIN said...

aiyook. jangan buat lagi. karang betol2 pocong ada belakang awak :P

~::Qie Shea Haris::~ said...

Amnyyyyy :')) waaaa,,, dah update blog akhirnya . eeeeeerr,,, kite terlambat notice. haha ^^Y

sue perbs.. said...

haha.. sekali muncul yg betul2 kang

Noraim said...

amni yg baju hijau tu eh? rasanya akak pernah tgk amni kat area uitm ni. nak tegur tp takut salah org. hee.

Awan Biru said...

Hahaha... Nasib baik tak kena karate.

chemay said...

nakal betul la budak ni!
hehe
:P

Akue Achik said...

rumet lawa.. :))

sy pnh bt gak msa sek dlu...kna marah ole snior mlm tu jgak..maluuuuuu......

✿Dear Yayah✿ said...

eeee amniii..lantak..ayokkkk~ haha

kot2 yg roomates nampak tu pocong betul? jeng jeng jeng.

haha

faiz said...

igtkn pocong btol...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

6 bulan menyepi? welcome back..

salam takziah untuk sahabatmu, harap ia diletakkan dikalangan orang beriman :)

najmi^^ said...

haha..welcome back weih..nyiooh

misz l0vely said...

aslmkm...
hye...
j0m j0in c0nway kat http://showmeshawlsecrets.blogspot.com/2012/04/contest-giveway-by-showmeshawlsecrets.html
;-)

Azham Vosovic said...

serious kwn u ckp mcm tu? wow, bahaya ni!

amny said...

pha : memang berani .. hahah

noor fatin : kalo betol2 pocong , mesti lagi seronok .. hahah

~::Qie Shea Haris::~ : malas nk update jee ..wehehe

amny said...

sue perbs.. : tape , bagus gak jumpe pocong original .. haha

kak noraim : ooo .. sy smpai skrg tak cam akak lagi ^^

Awan Biru : haha . nasib baik ..

chemay : saya memang sentiasa nakal ^^

Akue Achik : ehhehe .. awak pon comey ^^

✿Dear Yayah✿ : hahaha , jangan diseru -.-

faiz : tak laaa

Muhammad Saiazuan Norhalik : ahha .. xyah welcem back la .. nati menyepi balik..:D

amny said...

najmi : hohoii .. member laamaa ^^

Azham Vosovicv : yelaa , beriya plak tu die bercerita ^^

ain dzaya said...

kelako....seronok sgt ea..kenekan org..minggu lepas kes..lecturer jumpa pocong kat student center...hati2 la korang...ehek2...

"Jadi draftsman cita cita sejak azali.".

hani said...

kakaka... ni akak pun teringat time stadi dulu, pnh buat ala ala cmtu jgk kat member, pastu kena kejar dgn iron. kahkah!!