Yang disayangi

Monday, April 16, 2012

tutorial : cara nak detect orang unfriend facebook kita :)



Assalamualaikum untuk warga blogger dan non-blogger.....
hampir 3 minggu kot aku tak hupdate sebab MALAS .. haha

harini tiba-tiba rasa nak update lepas ramai plak tanya aku macamana nak tahu orang unfriend facebook kita ... aku pon belajar dari blog orang juga , tapi aku dah lupa blog mana aku belajar , susahla nak mention kat sini ..mungkin ramai dah tahu , tapi aku nak kongsi juga apa yang aku tahu :)


lepas aku guna mende alah ni ( mende alah ke ?) ,
 aku dah dapat detect sape yang sudi unfriend aku ,
 sampai hati kan ? T.T  sob sob ..

huhu .. lupakan ..
ok , berbalik pada tajuk . caranya mudah je ..

LANGKAH PERTAMA 

LANGKAH KEDUA
> Download & install <
   klik button serupo hok ni deh :)




LANGKAH KETIGA
> continue <
klik continue yeee :) jangan discard plak



LANGKAH KEEMPAT
> add / install <


LANGKAH KELIMA
> selesai <
bila gambar bawah ni keluar , 
maka anda berjaya menginstall unfriend finder ini (^^,)


TAPI ! 
kalau facebook korang tade keluar UNFRIEND FINDER ni ....
cuba check balik 

> Setting - Extension - Unfriend Finder ( enable) <




semoga berjaya ..
... hoho ..




Sunday, April 1, 2012

pocong meloncat-loncat dalam bilik -.-"

Assalamualaikum warga blogger dan non-blogger..

Finally aku update jugak blog setelah hampir 6 bulan aku menyepi .. wehehe
last update , tentang Pemergian kawan aku tu , really miss her :'(
sebenarnya banyak dah aku hupdaate . tapi mest aku tak publish sebab tak konfiden ..
entah hape- hape . kan kan ?


\
sumber google

ok ,, berbalik pada tajuk  ...
pocong meloncat- loncat dalam bilik ?
yes ! seriusly berlaku ketika minggu exam baru ni ...

kisahnya bermula macam ni , hari apa? aku pun dah lupa . tapi malam tu aku dan roomates aku tidur lewat 'giler' ! tidur lewat sebab study (STUDYHARD) . dalam pukul 300 pagi tu , diorang dah stop study. aku je masih menghadap buku.. diorang amek peluang , karaoke ! yelahh , beku gak otak kalo dari siang menghadap buku kan . aku memang tade mood nak menyanyi sebab aku dah mengantuk tahap gaban . diorang ajak join , tapi aku join sekejap je . aku nak ketawa pon tak bersemangat apatah lagi nak menyanyi . letihh koottt . tak silap aku dalam pukul 400 pagi kot , diorang dah stop berkaraoke .  lepas dah gosok gigi dan buat ape yang sepatutnya . aku orang last yang lambat naik katil . dan aku jugaklahhh kena tutup lampu bilik . ok , aku tutup lampu bilik . dan dalam 2minit kemudian . satu lembaga putih betol - betol menghadap katil kawan aku , katil atas ( Jeni ) . aku dengar dia jerit2 dan marah2 . dan dia meloncat plak ke sebelah katil kawan aku sorang lagi ( Wawa ) . menjerit ketakutan gamaknyaa . lantas pocong tu hilang , dan pocong itu muncul sekali lagi , mengangu orang yang sama . lantas aku buka lampu bilik . hahhahaha , berani kan akuu bukak lampu ??? pocong tu ponn hilang . sebenarnya , pocong tu aku !! hahahaha . pakai telekung je ponn . sekali sekala menyakat roomates . tapi yang mengejutkan aku , Wawa cerita kat aku esoknya , dia cakap nampak aku ikat kepala ! haikk ? pelik ,aku pakai telekung jee . itulahh , nak mengusik kawan biarlah kena dengan tempatnya . tak pasal2 , aku dimarahi roomtes , dan menakutkan aku bila plak aku ikat kepala (ala2 pocong) alahai --"

Peringatan : jangan kenakan orang , nanti terkena diri sendiri plak !

ROOMATES ( dari kiri : asma , jeni , wawa , amni )